U parku Zrinjevac započinje Animafest Open Air!

Od nadolazeće subote 25. svibnja u 22 sata Animafest Zagreb ponovno je u gradu.

Kao i svake godine, uoči službenog otvaranja u svijetu najugledniji hrvatski filmski festival stiže u zagrebačke parkove na omiljeni animirani, besplatni kino-piknik pod zvjezdanim nebom.

Zahvaljujući sponzorstvu Zagrebačke banke, u parku Zrinjevac kokice, dekice, jastučići i Bean Bagovi željno iščekuju posjetitelje svih uzrasta na projekciji francuskog dugometražnog filma Veliki Zli Lisac i druge priče Benjamina Rennera i Patricka Imberta – dobitnika Animafestove Nagrade publike. Djelo autora omiljenih Ernesta i Celestine, temeljeno na ilustriranim knjigama i motivima iz srednjovjekovnog Romana o Liscu, svojim vodenim bojama stvara prekrasan dojam slikovnice u pokretu, ali osim vizualnih užitaka nudi i one u gegu, humoru i snažnim emocijama.

No i za one koji ove subote od 22 sata neće moći biti na Zrinjevcu nude se nove prilike, kako za gledanje filma Veliki Zli Lisac i druge priče tako i za iskustvo Animafestova Open-Aira. Istoga dana u 11 sati u KUC-u Travno, u sklopu tradicionalnog Animafesta u Vašem kvartu, prikazuje se program „Ususret Animafestu“ s projekcijom najboljih filmova iz 30-godišnje povijesti njemačkog studija Film Bilder, koji se u svome radu specijalizirao za životinjske likove. Veliki Zli Lisac bit će pak prikazan sljedeće subote, 1. lipnja, u KNAP-u (10:30), Narodnom sveučilištu Dubrava (11:00), Narodnom sveučilištu Sesvete (17:00) i CKI Maksimir (20:30, Open-air). Na Zrinjevcu je u subotu 1. lipnja već na rasporedu novi Animafestov Open-Air (23:00), ovoga puta s izborom nagrađenih filmova proteklog izdanja (Kakav veličanstveni kolač! Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa, Pad Borisa Labbéa i Između sjena Alice Guimarães i Mónice Santos).

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari