U sat vremena reprezentativci primili više od 70 tisuća poziva – akcija se nastavlja

Zagreb, 14. studenoga 2018. – U donatorskoj večeri Zaklade “Vatreno srce” sinoć su u sat vremena hrvatski nogometni reprezentativci primili više od 70 tisuća poziva i uz pomoć građana prikupili više od 400 tisuća kuna za djecu Hrvatske. Humanitarni broj telefona 060 9004 ostaje otvoren do 3. prosinca, a cijena poziva je 6,25 kuna.

Putem Zaklade “Vatreno srce” hrvatska nogometna reprezentacija već godinama pomaže potrebitoj djeci. Ove godine Zaklada prikuplja sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

Na donatorskoj večeri uz cijelu reprezentaciju okupio se i stručni stožer, predstavnici HNS-a, predvođeni predsjednikom Davorom Šukerom; brojna poznata lica iz svijeta sporta i estrade te predstavnici vodećih hrvatskih kompanija. Večeri su se pridružili i bivši izbornici hrvatske nogometne reprezentacije, Miroslav Ćiro Blažević, Igor Štimac i Mirko Jozić.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić zahvalio je svima koji su se uključili u humanitarnu akciju. „Ovo je prekrasna večer. Mi nastavljamo ono što smo počeli, jedno zajedništvo, jedan ponos, skromnost i humanost, da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Mi jesmo nogometaši, ali pokušavamo i na drugi način pomoći i ova naša zaklada je pravi projekt da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“, poručio je Dalić.

Zaklada “Vatreno srce”Kapetan reprezentacije, Luka Modrić ističe kako je ponosan što već godinama reprezentacija pomaže djeci kroz Zakladu. „Djeca su ona koja našu pomoć trebaju najviše i dalje ćemo ustrajati u pomaganju njima“, poručio je najbolji svjetski nogometaš 2018. godine.

Šime Vrsaljko naglašava da su reprezentativci ponosni što mogu pomoći. „Mislim da je jako bitno što se možemo ovako ujediniti za pravi cilj. Mlađe generacije koje dolaze u reprezentaciju izvrsno prihvaćaju ovu tradiciju i vjerujem da će se i u budućnosti nastaviti. Hvala svima koji zovu i koji su spremni pomoći“, poručio je Vrsaljko.

Dejan Lovren poručuje kako je ovo jedna prelijepa priča koju bi mogli ponoviti i više puta godišnje. „Zahvalio bih svim dragim ljudima koji zovu humanitarni broj. Bilo je puno poziva tijekom donatorske večeri, nadam se da će se tako nastaviti i do 3. prosinca“, kazao je Lovren.

 „Uvijek mi je drago pomagati ljudima, posebno djeci. Sretni smo što imamo tu čast da možemo pomoći i naravno da se u svakom trenutku vrlo rado odazovemo“, kazao je  Domagoj Vida.

Dokapetan Vatrenih, Ivan Rakitić, kaže da su igrači ponosni na Udrugu Vatreno srce i nada se da će opstati još dugo. „Kao što sam i ja od prvog dana u reprezentaciji sudjelovao u ovoj udruzi, tako to danas rade i mlađe generacije, jer kada je u pitanju pomoć za djecu, svi smo voljni i željni. Mnogi od nas imaju svoju djecu i ona su svima nama najbitnija u životu. Mislim da je ova akcija stvarno nešto fenomenalno i nadam se da ćemo skupiti što je moguće više donacija da pomognemo bolnici u Klaićevoj i štićenicima akcije Korak u život“, rekao je Rakitić.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari