U sklopu Europskog tjedna novca Zaba održava financijske radionice za 3500 srednjoškolaca

Europski tjedan novca (European Money Week) ove se godine održava od 14. do 18. Ožujka u više od 20 europskih zemalja s ciljem da potakne educiranje o financijskoj pismenosti mladih kojima je potrebno dodatno financijsko obrazovanje.

Kako bi educirala mlade o osnovama vođenja džeparca i približila im osnovne pojmove bankovnih usluga, Zagrebačka banka će povodom Europskog tjedna novca tradicionalno organizirati financijske radionice za gotovo 3.500 srednjoškolaca u više od 50 poslovnica diljem Hrvatske.  Radionice su predviđene u 39 gradova i općina za 77 strukovnih srednjih škola i gimnazija.

Prilikom posjeta poslovnici učenici će dobiti i CD-izdanje “Financijske početnice” u kojoj se na jednostavan način objašnjavaju osnovni pojmovi iz područja transakcijskih bankovnih usluga, educira mlade kako sigurno koristiti kartice te pružaju savjeti o važnosti štednje s malim koracima za konkretne ciljeve u budućnosti. Mladi već te dobi već mogu upravljati svojim novcem i putem posebnog paket računa u Zabi, koji je besplatan za sve uzraste od 0 do 25 godine života.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari