U subotu, 15. srpnja – VEČER FADA na Bundeku!

Do kraja Ljetne pozornice Bundek  je pripremio najljepša glazbena putovanja. Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je – slobodan!

U petak 14.7. vrsna vokalistica Ivana Galić i njezin band The Southland uz Prateći vokalni sastav Ladies pod vodstvom Ive Juras pripremaju program gospela pod naslovom I believe – u čast Mahalie Jackson i Sister Rosette Tharpe.

Ove dvije dame gospela najznačajnije su za ovaj izvorni američki glazbeni žanr, pojašnjava Ivana. Mahalia Jackson svoj je glazbeni život podredila isključivo spiritualima, odbila je i velikog Loiusa Armstronga zbog svoje ljubavi prema gospelu i to u vrijeme teške ekonomske krize kad se od glazbe a naročito pjevajući gospel nije mnogo zarađivalo. A s druge strane, malo mlađa, kuma rock’n’rolla, Sister Rosetta Tharpe, preteća mnogim velikanima rock glazbe poput Elvisa Presleyja, Jerryja Lee Lewisa iJohnnyja Casha, prva kojoj je uspjelo da gospel pjesma zauzme 2. mjesto na Billboardovoj ljestvici s pjesmom Strange Things Happening Every Day.

Ivanin band The Southland nastupa u sastavu Darko Horvat, gitara, Nenad Resnik, električna gitara, Neven Resnik, orgulje i Boris Beštak, bubnjevi, a ovoj Ivaninoj najavi ne može se ništa drugo dodatnodo pozivnice da se i ovog petkanađete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek i uživate u izvedbama ovih vrsnih glazbenika.

A nakon gospela, u subotu 15.7. članovi slovenskoga sastava MascaraPolona Udovič, vokal, Timi Krajnc, gitara, Vojko Vešligaj, gitara i Mitja Režman, bas gitara – te u društvu gosta na udaraljkama Vida Ušeničnika pripremaju večer fada koju ne smijete propustiti.

Očekuje nas bogati program od tradicionalnoga fada preko Astora Piazzolledo poznatih hitova Stinga, Marize i Cohena.

 Vidimo se na Bundeku!

A.M.


 

Oglas

Komentiraj

komentari