U subotu ‘Noć šišmiša’ u Divljem srcu grada!

U subotu 28. kolovoza 2021. godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se Međunarodna noć šišmiša.

Posjetitelji će čudesan svijet letećih sisavaca moći upoznati sudjelujući u skupinama koje će voditi edukatori Vrta.

Skupine se u 19 sati formiraju kraj glavne blagajne. U svakoj od osam skupina može biti najviše 35 ljudi.

Pod vodstvom edukatora posjetitelji će doznati po čemu su šišmiši posebni, zašto su važni te koji zanimljivi rekordi krase njihov svijet. Bavit će se i prehranom šišmiša, pa će biti riječi o šišmišima koji se hrane kukcima, onima koji jedu nektar i sočne plodove prirode te šišmišima koji se nazivaju vampirima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zoološki vrt grada Zagreba (@zagrebzoo)

Atraktivno stvorenje iz bajki pričat će o praznovjerjima koja se vežu uz šišmiše, a kostimirani grof Drakula bit će raspoložen za fotografiranje.

Edukatori će posjetiteljima govoriti i o izumrlim vrstama šišmiša te razlozima ugroženosti vrsta čiji je opstanak upitan. Skupine će posjetiti i Zonu sumraka, paviljon u kojem će promatrati žive šišmiše. Tamo će fokus biti stavljen na egipatskog letipsa.

U spilji Lavlje stijene Kidepo pojasnit će se zašto mnoge vrste šišmiša odabiru spilje za zaklon, razmnožavanje i zimovanje. Posjetitelji će doznati i čemu služe kućice za šišmiše te kako ih izgraditi.

U 21 sat posjetitelje kraj Paviljona za majmune očekuje predstava mađioničara Vladimira Štimca, a nakon nje druženje će moći nastaviti u restoranu Kod morskog lava.

Ulaznice za Noć šišmiša prodaju se po cijeni običnih ulaznica za Zoološki vrt. Moguće ih je rezervirati putem e-adrese edukacija@zoo.hr, a ako ostane neprodanih, moći će se kupiti na dan održavanja programa na glavnoj blagajni Vrta.

 

Oglas

Komentiraj

komentari