U velikoj humanitarnoj akciji trgovačkog lanca Lidla Hrvatska i Hrvatskog Caritasa prikupljeno više od 60.000 prehrambenih proizvoda

Zagreb, 5. siječnja 2017. godine – Velika humanitarna akcija trgovačkog lanca Lidla Hrvatska i Hrvatskog Caritasa „Pomagati je lako!“ već šestu godinu zaredom pomaže velikom broju obitelji i pojedinaca lošijeg imovinskog statusa. Akcija se provodila u svim Lidlovim trgovinama i nad/biskupijskim Caritasima, a trajala je od 3. studenoga do 31. prosinca 2016.

Ove je godine prikupljeno više od 60.000 proizvoda za one kojima je to najpotrebnije, a Lidl Hrvatska je, sada već tradicionalno, dodatno uručio donaciju u vrijednosti 100.000 kuna usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja i prihvatilištima za beskućnike.
Akcija je trajala do zadnjeg dana 2016. godine, građani su se u akciju mogli uključiti kupnjom namirnica  i potrepština u Lidlu, odvajajući onoliko koliko mogu, i odlagajući proizvode u za to predviđene Caritasove košarice.
Lidl je podržao i Caritasovu akciju „Za 1000 radosti” – humanitarnu prodaju božićnih drvaca, donirajući ih SOS Dječjem selu Hrvatska, kako bi svaka kuća u SOS Dječjem selu Ladimirevci i Lekenik dobila božićno drvce. O akciji „Pomagati je lako!“, ali i ostalim Caritasovim aktivnostima, govorilo se na tradicionalnoj tiskovnoj konferenciji Lidla i Caritasa u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije 15.12.2016.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaBudi fit mama:)
Slijedeća objavaDa, duguješ mi zagrljaj!