U Zatvoru u Zagrebu održano zajedničko motivacijsko predavanje dr.sc. Kenana Crnkića i Alis Marić

Motivacijskim predavanjem u Zatvoru u Zagrebu, dr. sc.Kenan Crnkić, najprodavaniji autor regionalnih bestselera o uspjehu i sreći, zajedno sAlis Marić, autoricom najčitanijeg hrvatskog bloga o knjigama Čitaj knjigu, započeli su ciklus motivacijskih predavanja pod nazivom Okreni novi list. Ovim predavanjem, ali i onima koji slijede, autorica najčitanijeg hrvatskog bloga i organizatorica ovog projekta Alis Marić nastoji istaknuti vrijednost i značenje knjiga s ciljem motiviranja zatvorenika da čitaju knjige te kontinuirano rade na izgradnji bolje verzije sebe. Zatvorenici su imali priliku otkriti tajne o životu, uspjehu i sreći od jednog od najpoznatijih autora knjiga o samopomoći s ovih prostora, dr. sc. Kenana Crnkića, koji je ovom prilikom predstavio hrvatsko izdanje knjige 7 tajni uspjeha koja se odnedavno može pronaći na policama knjižara diljem Hrvatske.

„Iznimno mi je čast biti dio ovog hvalevrijednog projekta te se i ovim putem zahvaljujem Alis Marić na danoj prilici i na tome što je prepoznala vrijednost priča i savjeta koji se mogu pronaći u mojim knjigama, a koje mogu motivirati i pomoći sve one koji tragaju za odgovorima na vječna pitanja o životu i sreći. Moram priznati da me iznenadila iznimna motiviranost i zainteresiranost zatvorenika za naše priče i savjete te sam uvjeren da će svoje znanje produbiti savjetima koje će pronaći u knjizi. No, najvažnije je da pronađu sreću i trajno ju zadrže u svojim životima“, izjavio je Kenan Crnkić.

Upravo je tajne i savjete o sreći, odgovore na pitanja kako je pronaći, postići i trajno zadržati u vlastitim životima te kako postati uspješan i ispunjen čovjek, zatvorenicima dr.sc. Crnkić otkrio svojim predavanjem naziva „Tvoj Novi Život“ koje sadržava niz motivacijskih i inspirativnih životnih priča. Zatvorenici su, u opuštenoj atmosferi i uz mnogo pozitivne energije, imati priliku slušati poučne priče o životu i sreći te savjete o tome kako izgraditi najbolju verziju sebe. Kenan Crnkić se u svojem predavanju referirao na svoju veliku uspješnicu, knjigu „Pazi kojeg vuka hraniš“, te naglasio važnost i vrijednost svakog dana odnosno 86 400 sekundi u kojima svatko može započeti novi, drugačiji i bolji život.

„Kad dođu kod nas, većina zatvorenika je izgubljena i beživotna. Upravo ovakvim vrijednim predavanjima dajemo im priliku da se promjene i uspješno integriraju u društvo jednom kad izađu na slobodu. Do tada ovo je pravi način da grade i unapređuju sebe, samo treba doprijeti do njih i naći pravi način da ih se motivira“, rekao je upravitelj Zatvora u Zagrebu Damir Čumpek koji nije mogao sakriti oduševljenje ovim projektom.

Okreni novi list projekt je najpopularnijeg domaćeg bloga o knjigama Čitaj knjigu i njegove autorice Alis Marić, kojim je jedan od ciljeva redovno opskrbljivati zatvorske knjižnice novim naslovima tj. novim aktualnim knjigama, kao i organizirati knjiška druženja te motivacijska predavanja. Nakon dr. Crnkića, čijim će je predavanjem započeo ovaj hvalevrijedan projekt, seriju druženja sa zatvorenicima u Zatvoru u Zagrebu nastavit će Ingrid Divković, Bruno Šimleša, Ivana Plechinger, Lea Brezar i Lari Mari.

 

Oglas

Komentiraj

komentari