Učenici iz Babine Grede i Osijeka sudjelovali na interaktivnim radionicama

Microsoft Showcase škola OŠ „Mladost“ u Osijeku, u suradnji s kompanijom Microsoft Hrvatska i Zakladom Slagalica, organizirala je radni posjet učenika OŠ „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede, kako bi ih upoznala s korištenjem modernih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi.

Ukupno 60 učenika šestih razreda iz Osijeka i Babine Grede imalo je prilike sudjelovati na radionicama održanim na satovima prirode i informatike, na kojima su se upoznali s korištenjem novih tehnologija te procesom izrade videoigara na interaktivan način i bez korištenja računala, čime se potiče kreativno i logičko razmišljanje kod djece.

Učenici su na radionicama naučili kako primijeniti naprednu tehnologiju u istraživačkoj nastavi prirode, gdje su izvođenjem pokusa istražili utjecaj vode na živa bića. Snimanjem pokusa te bilježenjem zapažanja i zaključaka stvorili su materijale potrebne za izradu zanimljivih video uradaka pomoću web alata Animoto. Učenike se također upoznalo sa značenjem pojmova kreativnosti, autorskog rada i autorskog prava, te značenjem oznake copyright ©.Svoju kreativnost izrazili su pomoću alata za izradu stripa Pixton, nakon čega su svoje autorske radove zaštitili oznakom ©.

Učenike je posebno oduševila radionica na kojoj su se imali prilike upoznati s osnovama izrade računalnih igara na interaktivan način te se baviti logičkim procesom osmišljavanja sadržaja i svega onoga što je potrebno za jednu videoigru, uključujući osnove kodiranja i programiranja.

„Zahvaljujući radionicama poput ove u Osijeku te sudjelovanjem u projektu „E-škole: razvoj sustava digitalne zrelosti škola“ na koji smo posebno ponosni, vjerujem da će naša škola nastaviti biti odgojnim činiteljem i uspješno pripremati generacije za životne izazove koji dolaze.Vrlo smo zahvalni OŠ Mladost i Zakladi Slagalica što su današnjim radionicama našim učenicima pružili priliku da steknu dodatna znanja i vještine.“– izjavila je Đurđica Babić, ravnateljica OŠ “Mijat Stojanović”.

Osnovna škola „Mladost“ je u školskoj godini 2014./2015. postala Microsoft Showcase škola zahvaljujući sudjelovanju u projektu Sigurnost djece na internetu te aktivnom korištenju IKT tehnologija u nastavi, čime se kod učenika razvijaju vještine važne za život u informatičkom društvu. Škola sadrži tri informatičke učionice od kojih je velika opremljena s tridesetak računala, mala s petnaestak računala, a tu je i mobilna učionica s 24 tableta i interaktivnom pločom, koja se nalazi u učionici biologije/kemije.
„Druženje i razmjena informacija i iskustava omogućuje učenicima i učiteljima da nauče o važnosti korištenja tehnologija u svakodnevnoj nastavi i životu. Na radionicama možemo vidjeti koje su prednosti uvođenja IKT tehnologija u nastavu, kako one mogu pomoći učenicima u savladavanju nastavnih sadržaja te učiteljima u pripremi nastave i izvođenju nastavnog sata.“  – izjavila je Marijana Ivoševič, učiteljica OŠ Mladost.

Oglas

Komentiraj

komentari