Učenici promoviraju inkluzivno obrazovanje u 7 gradova Jugoistočne Europe

U ZAGREBU OBILJEŽEN ”INKLUZIVNI DAN” – SVI SE SMIJEMO, ALI RAZLIČITO!

Svečanim programom učenika i učenica Osnovne škole ”Dr. Ivan Merz” održanim na Europskom trgu, u okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vijeća Europe pod nazivom ”Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju” u jugoistočnoj Europi, obilježen je Inkluzivni dan. Istovremeno, pored Zagreba, sličan događaj koji ima za cilj podizanje svijesti javnosti o inkluzivnom obrazovanju, održan je i u Tirani, Prištini, Skoplju, Podgorici, Beogradu i Sarajevu pod sloganom ”Svi se smijemo, ali različito”.

Osnovna škola ”Dr. Ivan Merz” jedna je od 49 škola iz 48 gradova odabranih da budu pilot-škola ovog regionalnog programa koji zajedno podržavaju Europska unija i Vijeće Europe. Nakon tri godine iskustva u provedbi inkluzivnog obrazovanja, odnosno uključivanja sve djece u nastavno-odgojni proces, svojim programom djeca su danas dokazala da je ova vrsta obrazovanja preduvjet za inkluzivno društvo i da je moguća u praksi. ”Nadamo se da će naše pozitivno iskustvo poslužiti kao primjer drugim školama i stvoriti preduslov za podršku kreiranja politika u uvođenje inkluzivnog obrazovanja u redovni nastavni proces”, izjavio je gospodin Zvonko Piljek, ravnatelj ove odgojno-obrazovne ustanove, ističući važnost koju je ovaj projekat imao za formiranje nastavničke mreže škola i nastavnika, koji su kroz studijska putovanja i seminare, razmijenili iskustva sa svojim kolegama i to ne samo iz naše regije već i iz nekih zemalja Zapadne Europe.

Građanima i građankama Zagreba, učenici Osnovne škole ”Dr. Ivan Merz” predstavili su se glazbenim programom te su najbolji način naglasili važnost a ujedno i slogan projekta ”SVI SE SMIJEMO – ALI RAZLIČITO!

Oglas

Komentiraj

komentari