Udruga Praktikum dio je priče i programa izložbe „Orašar -najljepša božićna bajka“

Tijekom trajanja izložbe „Orašar- najljepša božićna bajka“ u Muzeju za umjetnost i obrt,  udruga Praktikum pod Lidlovim pokroviteljstvom izvodi kreativni popratni program za posjetitelje izložbe, prvenstveno djecu osnovnoškolce kroz dramski, glazbeni i likovni izričaj. Radionice provode priznati umjetnici kroz period od 4.12.2016. do 21.1.2017. nedjeljom od 10 do 12 sati, a završna glazbena izvedba uz izložbu radova polaznika likovnih radionica predviđena je za subotu 21.1.2017. u 12 sati.

Program  udruge Praktikum započinje likovnom radionicom na kojoj će uz umjetnike Patricia Alejandra Aguera Marina i Melitu Omeragić djeca od recikliranih materijala izrađivati likove iz bajke Orašar koji će kasnije biti izloženi za javnost u prostoru muzeja. Na glazbenim radionicama jazz umjetnica Melita Lovričević s polaznicima će osvještavati i izražavati impresije na najpoznatije melodije Orašara kroz vokalne i glazbene elemente. Glumci Kristijan Ugrina i Davor Kovač od raznih predmeta i tkanina s njima će kreirati i sastavljati lutke i likove iz bajke o Orašaru te kroz dramske vježbe pripremiti kraći igrokaz. Uz akademske kipare Ivana Fijolića i Melitu Omeragić djeca će izraditi instalaciju u prostoru gradeći konstrukciju lutka. Na završnom događaju 21.1.2017. u organizaciji Udruge Praktikum bend „More Love Ensamble“ izvest će hommage a Tchaikovsky i službeno otvoriti izložbu djela nastalih na likovnim radionicama.

U sklopu izložbe Orašar udruga Praktikum i umjetnik Patricio Alejandro Aguera osmislili su dječju kućicu izloženu u atriju muzeja u kojoj je smješten Lidlov asortiman dječjih igračaka, a koja će djeci i odraslima poslužiti za igranje i fotografiranje.

Izložba „Orašar- najljepša božićna bajka“ donosi slojevito koncipiranu priču o slavnoj povijesti planetarno popularnog baleta, počevši od njegove praizvedbe do današnjih dana. Izložit će se kostimi, skice, fotografije i scenografski kartoni praizvedbi „Orašara“ iz prestižnih kulturnih ustanova, počevši od Državnog muzeja za kazalište i glazbu iz Sankt Peterburga u kojem je balet praizveden 1892. godine.

Oglas

Komentiraj

komentari