Udruzi slijepih Sisačko – moslavačke županije uručena vrijedna donacija Lionsa

Iz Siska stiže lijepa priča. Predstavnici Lions Distrikta Hrvatske uručili su Udruzi slijepih Sisačko – moslavačke županije kombi vozilo koje su kupili uz pomoć prijatelja i donatora. Slijepi građani ove županije svoje prijevozno sredstvo izgubili su u nedavnom katastrofalnom potresu koji je pogodio Banovinu, a zahvaljujući ljudima velikih srca sada opet imaju vlastiti prijeko potreban prijevoz. Kombi vozilo predsjedniku Udruge slijepih SMŽ Danku Tomaniću predala je Guvernerica D-126 Vinka Mitrović.

„Ova donacija doprinos je što boljem funkcioniranju Udruge u ovim teškim uvjetima i pomoć za njihovih 138 članova koji svakodnevno imaju potrebu za prijevozom.“ – istaknula je Guvernerica D-126 Vinka Mitrović te dodala: „Lionsi Hrvatske do sada su donirali 30 mobilnih objekata na potresom stradalom području te uručili donaciju LCIF-a koja je dobivena kao pomoć stanovništvu Banovine u obliku 2400 komada gotove konzervirane hrane, grijalica, produžnih kablova i kuhala za vodu. I dalje nastavljamo pomagati ovom području.“

Nabavku kombi vozila omogućili su Lions Distrikt 126 Hrvatska sa 70.000 kuna i mnogi drugi donatori koji su podržali akciju  „I mi živimo tu“.

Uručenju donacije Udruzi slijepih Sisačko – moslavačke županije nazočili su državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak,  gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić-Baniček, načelnik općine Topusko Ivica Kuzmić kao i veliki broj dužnosnika D-126 i članova Lions klubova.

Članovi Lions klubova iz cijele zemlje svakodnevno obilaze potresom pogođena područja, sudjeluju u mnogim aktivnostima pomoći stanovništvu, te dopremom i dostavom roba potrebnih ljudima tog područja kojima je potres u tren oka promijenio dotadašnje živote. Tako namjeravaju za dio socijalno ugroženih obitelji u Petrinji financirati izgradnju novih inox dimnjaka koji su potrebni da bi se stanovnici mogli grijati. Potrebitim obiteljima na raspolaganju će biti Lions klubovi koji će im pomagati da lakše prebrode ovo teško razdoblje. Ukoliko bude bilo moguće Lionsi će akciju nastaviti i s obnovom kuća obitelji za koje su preuzeli brigu kada se za to steknu potrebni uvjeti.

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari