Ukrajinska narodna nošnja i kombinacija žute i plave boje krasit će dresove Hrvatskog Dragovoljca na stadionu Maksimir!

Ukrajinska narodna nošnja i kombinacija žute i plave boje koje se nalaze na zastavi te države zahvaćene ratnim zbivanjima krasit će dresove Hrvatskog Dragovoljca na utakmici 29. kola prve HNL protiv NK Dinama u nedjelju u 17 sati na stadionu Maksimir.

Te iste dresove koje su danas igrači Hrvatskog Dragovoljca predstavili u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb svi zainteresirani moći će, po cijeni od 400 kuna, kupiti na web shopu kluba. Sav iznos bit će proslijeđen upravo Crvenom križu Zagreba koji svakodnevno brine o 630 obitelji iz ukrajine koji su sigurnost potražili u glavnom gradu Hrvatske.

„Macron i Hrvatski Dragovoljac došli su na lijepu ideju i prepoznali naša nastojanja da pomognemo ne samo sada ljudima iz Ukrajine, već i nakon zagrebačkog potresa te predstavili ideju koju smo objeručke prihvatili. Do sada je u Zagrebu prema našoj evidenciji zbrinuto 1.450 osoba iz Ukrajine. Ovo je, koliko znamo, prvi klub ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu koji igra u dresovima u bojama i znakovima Ukrajine“, kazao je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Zagreb.

Kapetan Hrvatskog Dragovoljca Valentino Majstorović pozvao je i druge klubove u HNL-u da se priključe ovoj akciji. „Svi koji žele sudjelovati u pomoći mogu to učiniti i kupnjom ovog na web shopu Dragovoljca i iznos ide u fond Crvenog Križa Zagreb za pomoć Ukrajincima u Zagrebu. Na dresu se nalazi i znak prijateljstva Hrvatske i Ukrajine. U njemu je NFC čip koji se aktivira prislanjanjem mobitela te vodi na aplikaciju Crveni križ Zagreb gdje možete jednokratno donirati ili postaviti mjesečnu donaciju za ukrajinske obitelji koje su u Zagrebu. Ovaj znak i čip mogu imati svi HNL klubovi i pozivamo ih da se jave i kupe oznake za svoje dresove te tako podrže ovu akciju. Time simbolično pokazuju potporu ukrajinskom narodu na svojim utakmicama, ali i kupnjom doniraju na račun za pomoć Ukrajincima u Zagrebu i nastavljaju ovaj val simbolične pomoći“, rekao je Majstorović.

Mladi hrvatski reprezentativac Karlo Perić naglasio je kako će mu biti drago igrati u dresovima druge boje s obzirom na svrhu akcije. „Znamo u kakvom klubu igramo i kakve prošlosti i logično je da se ovako šalje jasna podrška narodu Ukrajine. Svi koji žele ovakav raritetan dres, osim na web shopu kluba, mogu ga kupiti i fizički u poslovnici Fundus športa na adresi Malešnica 31. Klub će u idućih nekoliko dana otvoriti i Fan shop na Stadionu Stjepana Spajića pa će se dres moći kupiti i tamo“, dodao je Perić.

Petar Penava je naglasio da svi koji imaju ideje za pomoć Crvenom križu u skupljanju sredstava za ukrajinske obitelji u Zagrebu u GDCK Zagreb kucaju na otvorena vrata. Također, donacije se prikupljaju u logističkom centru u Heinzelovoj 64, svakim radnim danom od 8 do 16 te subotom od 8 do 12 sati. „Potrebni artikli nalaze se na našim društvenim mrežama i web stranici. Svakodnevno zbrinjavamo između 30 i 50 obitelji, a potrebe se povećavaju pa ovim putem apeliramo na građane i na pravne osobe da doniraju, prvenstveno dugotrajne prehrambene proizvode“, dodao je Penava.

Oglas

Komentiraj

komentari