Umjesto na kavi, vikend provedite na Medvednici!

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva Zagrepčane na planinarenje i rekreaciju

Zagreb, 24. svibnja, 2018.g. – Zaklada „Hrvatska kuća srca“ i Grad Zagreb u suradnji sa udrugom građana Društvo športske rekreacije Aktivan život nastavlja i ove godine s projektom „Vikendom na Medvednicu“ koji započinje već ove nedjelje, 26. svibnja u 9.00 sati kod zadnje autobusne stanice u Mikulićima. Okupljeni će se zaputiti prema planinarskom domu Risnjak, a cjelokupna rutu puta može se pronaći na web stranici – www.vikendom.hr.

Prema statističkim podacima sve je više oboljelih i pretilih Zagrepčana, pogotovo u populaciji od 25 do 45 godina. S druge strane, po Medvednici planinari, hoda ili trči samo 1 do 2 % Zagrepčana.

Projekt „Vikendom na Medvednicu“ ima za cilj tijekom cijele godine educirati što više građana o važnosti rane dijagnostike i prevencije kardiovaskularnih bolesti, s naglaskom na zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, a ovaj program omogućava besplatno bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika. Programu se mogu priključiti svi, neovisno o životnoj dobi i fizičkoj spremi.Prvim ovosezonskim izletom organizatori se priključuju obilježavanju 31. obljetnice „Dana zdravih gradova“ u Gradu Zagrebu.

„Zaklada „Hrvatska kuća srca“ podržava brojne projekte koji su vezani uz rekreaciju građana. Prema naputcima Svjetske zdravstvene organizacije preporuča se minimalno 30 minuta tjelesne aktivnosti svakoga dana. To može biti šetnja, trčanje, vježbanje kod kuće ili na otvorenom, bitno je samo da se rekreirate. Vikendom umjesto da sjedite na kavi dođite na Medvednicu te učinite nešto dobro za svoje srce.“, poručila je Ivana Portolan Pajić, dr.med. iz Zaklade „Hrvatska kuća srca“.

 

 

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari