Unicef i Electrolux pomažu udomiteljskim obiteljima

Unicef i Electrolux predstavili humanitarnu akciju „Male stvari obitelj čine sretnom. Imati obitelj je velika stvar“

U Hrvatskoj više od 1500 djevojčica i dječaka živi u institucijama, čekajući priliku za odrastanje u obitelji. Kako bi što većem broju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi pomogli osigurati kvalitetnu udomiteljsku skrb i priliku za ispunjeno i sretno djetinjstvo, svjetski poznata tvrtka Electrolux i UNICEF udružit će snage u humanitarnoj akciji „Male stvari obitelj čine sretnom. Imati obitelj je velika stvar“.

Electrolux će prodajom usisavača i malih kućanskih uređaja prikupljati sredstva kako bi se djeci koja borave u domovima pronašli udomitelji i osiguralo ono što im je najpotrebnije – život u  obiteljskom okružju. Donacija će se kroz UNICEF-ov program „Svako dijete treba obitelj“ ulagati u podršku udomiteljskim obiteljima, edukaciju i opremu za udomitelje, povećanje broja kvalitetnih udomiteljskih obitelji i razvoju udomiteljstva. Akciju je podržala i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

elektrolux

„Drago mi ješto mi se pružila prilika podržati ovu lijepu suradnju za dobrobit djece. Koliko god se mi trudili, svi mališani koji žive u domovima nemaju priliku doživjeti puni osjećaj pripadnosti i prisnosti koju pruža obitelj. Zadaća cijelog društva je omogućiti svakom djetetu odgovarajuću skrb te sretno djetinjstvo. Suradnja Electroluxa i UNICEF-a pravi je primjer konkretne pomoći te se nadam da će mnoge druge tvrtke i pojedinci slijediti ovaj primjer i pomoći koliko je to u njihovoj moći.“ – izjavila je Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih.

„Od srca hvala Electroluxu što je prepoznao važnost obiteljske skrbi za svako dijete. U uskoj suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, UNICEF kontinuirano ulaže u promicanje, razvoj i unaprjeđenje kvalitete udomiteljstva, a posebno nas veseli što sada imamo i novog partnera u tom važnom poslu.“– poručila je Valentina Otmačić, predstojnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

„Želim naglasiti kako nam je izrazito drago što možemo pomoći djeci kojoj je pomoć najpotrebnija. Nadam se da će što veći broj ljudi kupnjom Electrolux kućanskih aparata podržati akciju i pomoći djeci da pronađu svoju novu obitelj.“ – dodao je Ivan Radnić, voditelj prodaje malih kućanskih aparata Electrolux.

eu

Predstavljanju je prisustvovala i saborska zastupnica Ines Strenja Linić, koja je izjavila kako je ovaj događaj važan na osobnoj razini jer je i sama udomiteljica djevojčice te zna sve probleme s kojima se susreću udomiteljske obitelji.

Događanju su prisustvovali i predstavnici Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, koji je jedan od partnera UNICEF-a te okuplja udruge udomitelja diljem Hrvatske s ciljem ostvarivanja kvalitetnog udomiteljstva.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar

  1. Google

    Although web-sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we really feel they may be truly worth a go via, so have a look.