UDRUGA PRAKTIKUM UPISUJE U KREATIVNE RADIONICE

Program za djecu i mladeu organizaciji udruge PRAKTIKUM, započinje sa svojim radom, uz vodstvo priznatih umjetnika iz svijeta kazališta, filma, glume, glazbe i likovne umjetnosti. Sve su grupe podijeljene prema dobnim uzrastima i omogućeno je svima doći na ogledni sat, kako bi se polaznici upoznali s voditeljima radionica, dinamikom grupe i načinom rada.

DRAMSKE RADIONICE

Dramske radionice pod vodstvom glumaca Davora Kovača, Jure Radnića i Petra Atanasoskija, kazališne redateljice Ive Srnec te dramske pedagoginje Maje Milinković, omogućuju mladima da se okušaju u ulogama glumaca.

Kroz školsku godinu sa svakom će se grupom raditi osnovne kazališne vježbe. Počinje se s vježbama upoznavanja, prihvaćanja unutar grupe, te dramskim igrama. Slijedi razvijanje svijesti o tijelu i glasu, upoznavanje s likovima, kreiranje improvizacija, te naposljetku razrada i produkcija završne predstave.

FILMSKE RADIONICE

Polaznici Filmskog studija PRAKSI pod vodstvom filmske redateljice Dalije Dozet upoznat će se i s raznolikim filmskim formatima, eksperimentalnim i dokumentarnim, a svladat će i osnove filmskog jezika, tehniku snimanja,upoznati se sa zvukom, montažom i režijom. Polaznici će raditi na svojim autorskim filmovima, samostalno i u grupi te naučiti promatrati svakodnevicu kroz filmski kadar i osvijestiti kako film čuči baš svugdje.

KREATIVNE RADIONICE PRAKTIKUM

LIKOVNE RADIONICE

Na likovnim radionicama djeca i mladi pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić radit će u umirujućem okruženju, gdje će se svaki pojedini polaznik poticati na izražavanje sebe kroz umjetnost. Polaznici likovnih radionica kroz nadahnuto stvaranje usvajaju, ne samo razne tehnike rada, već i koncentraciju te razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja! Program likovnih radionica uključuje i Mindfulness tehnike disanja te terenske radionice kroz posjete i obilazak muzeja i izložbenih prostora!

Također, “Umjetnost u mom kvartu”, samostalni projekt Praktikuma odvija se u sklopu redovnog programa likovnih radionica, tijekom kojeg njihove polaznike posjećuju umjetnici s današnje scene!

PRAKTIKUM MUSIC KIDS za djecu predškolskog uzrasta!

Glazbena radionica pod vodstvom jazz glazbenice Melite Lovričević djecu predškolske dobi upoznat će polaznike s glazbom i glazbenim instrumentima i svim njezinim čarima na njima primjeren način uz igru, priču i pokret…maštamo, plešemo i pjevamo, obuhvaćamo sve glazbene aktivnosti. Polaznici nakon predškolskih glazbenih radionica redovno upisuju glazbene škole.

Program se bazira na Waldorf pristupu (IWP) i Funkcionalnoj muzičkoj pedagogiji (FMP).

Djecu kroz program udruga Praktikum želi upoznati sa svim instrumentima kako bi na kraju sami izabrali svoj budući instrument, kreativno se zabavljajući i uživajući uz glazbu.

Termine radionica možete proučiti na: RASPORED SATI. Sve upite i prijave za Praktikum šaljite na e-mail: info@udruga-praktikum.hr ili nazovite na tel: +385 1 3842 482

  M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari