Upoznajte najpoznatijeg princa na svijetu uz pomoć proširene stvarnosti!

Antoine De Saint-Exupéry: Mali princ

  • Uz podršku Samsunga po prvi puta u Hrvatskoj „Mali princ“ nudi proširenu stvarnost
  • Mali princ je jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena, klasično djelo svjetske književnosti

Mali princ jedna je od najljepših i najomiljenijih priča ikada napisanih koju podjednako vole i mali i veliki čitatelji. Jedna od najpoznatijih knjiga na svijetu, prevedena je na više od 300 jezika i u svijetu prodana u više od 200 milijuna primjeraka. Objavljena je prvi put u Parizu 1943. godine. Od tada do danas Mali princ postao je kultnom knjigom među čitateljima diljem svijeta. Kroz priču o malom princu, Exupéry je izrekao jednostavne, ali važne istine o pravim vrijednostima ljudskog života kao što su prijateljstvo i ljubav.

Kultna dječja knjiga sada ima novu dimenziju. Uz podršku Samsunga po prvi puta u Hrvatskoj Mali princ nudi proširenu stvarnost. Na određenim stranicama nalaze se crvene ruže koje nas vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su glazba, igre i svijet maloga princa u 3D, kojima nitko neće moći odoljeti. Prvo izdanje klasične bajke na moderan način u Hrvatskoj, dokazuje da priče ispričane prije više od 75 godina idu u korak s vremenom.

O AUTORU:

Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry rodio se 29. lipnja 1900. u Lyonu, a poginuo negdje iznad Korzike 31. srpnja 1944. Rođen je u plemićkoj obitelji kao treće od petero djece, a otac mu je umro kad je imao četiri godine. Studirao je arhitekturu, a 1921. u vojsci postao pilot. Nakon odsluženja vojnog roka nekoliko je godina živio i radio različite poslove u Parizu, a zatim je ponovno postao pilot koji prevozi poštu te je živio u južnoj Francuskoj, Maroku, Argentini i Sjedinjenim Državama. Inspiraciju za Malog princa dobio je nakon što mu se avion srušio u Sahari te su on i kopilot jedva preživjeli, a nakon nekoliko dana bez vode spasio ih je jedan beduin. Antoine de Saint Exupéry napisao je nekoliko romana i pripovijedaka (Noćni let, Zemlja ljudi, Ratni pilot) u kojima govori o veličini čovjeka, o njegovoj snazi, prijateljstvu i ljubavi, o težnji za istinom. Svjetsku slavu stekao je suvremenom bajkom Mali princ.

Urednica: Aleksandra Stella Škec
Prijevod: Ivan Kušan
Broj stranica: 96
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 9789531424660
Strani naslov: Le Petit Prince
Uvez: Tvrdi
Širina: 21 cm
Visina: 27.5 cm

Dobitnica u darivanju objavljenom 25. travnja je Gorana Babić (https://www.facebook.com/profile.php?id=631322090) Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari