Upoznajte pčelicu Pipu!

Tvrtka PIP jučer je u odjelu Apisarija Tehničkog muzeja Nikola Tesla predstavila edukativnu slikovnicu o pčelama i pčelinjim proizvodima „Pčelica Pipa, Upoznaj me“
Veliki filozof, znanstvenik i fizičar Albert Einstein je rekao: Ako nestane pčela nestati će i ljudske zajednice. I na tome tvrtka PIP oblikuje svoju poslovnu aktivnost u odnosu prema pčelama pa je uz četiri stručne knjige za pčelarstvo sada izdala i edukativnu slikovnicu za djecu „Pčelica Pipa, Upoznaj me“ – riječi su kojima je autor slikovnice, predstavnik izdavača i osnivač tvrtke PIP d.o.o., Ivan Bračić započeo predstavljanje slikovnice namijenjene djeci predškolske dobi pa sve do 4 razreda osnovne škole.

Želja autora slikovnice je bila da kreira edukativni vodič za djecu i roditelje o koristi pčela i pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje a cilj je podići razinu odgovornosti šire društvene zajednice prema pčelama. Najbolji učinak se postiže kada to komuniciramo sa dječjom
populacijom u najranijoj dobi.
Autor, Ivan Bračić pčelinju je zajednicu usporedio sa ljudskom ipak naglasivši da kod pčela ne postoji demokracija. Glavna je matica, vlada potpuni matrijarhat, ali svaka pčela ima svoju ulogu. Po uzoru na pčele svi možemo puno naučiti o redu, radu i disciplini.

Uz autora slikovnice okupljenim medijima i gostima u ime Tehničkog muzeja Nikola Tesla obratili su se Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja, te viši kustos Krešimir Bašić koji su zahvalili PIP-u na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji i brizi oko muzejskih pčela (jedinim živim muzejskim eksponatima) u odjelu Apisarija koji se od 1994. godine nalazi u sklopu odjela Osnove poljodjelstva. Apisarij čine tri staklene košnice sa živim pčelama za promatranje života i rada pčelinje zajednice. Svaka košnica prolazom je vezana za okolinu što pčelama omogućava nesmetani izlazak u prirodu i prikupljanje peluda i nektara.
Iz PIP-a vjeruju da će slikovnica riječju i ilustracijama snažno pozitivno djelovati na djecu, ali i odrasle koji mogu puno naučiti o marljivim pčelama i pčelinjim proizvodima.
Slikovnica će se dijeliti u vrtićima, školama, dječjim udrugama, bolnicama, te povremeno dobiti u ljekarnama.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari