USPJEŠNO ODRŽANA AKCIJA „DJELUJ SADA“ S CILJEM RANOG OTKRIVANJA MELANOMA

Dermokozmetički brandovi Vichy i La Roche- Posay educirali građane kako sigurno boraviti na suncu, kako odrediti vlastiti sunčev kapital te redovito pregledavati sumnjive madeže ABCDE metodom.

 Zagreb, 6. lipnja, 2016.–Javnozdravstveni događaj u okviru kampanje “Djeluj sada”, s ciljem ranog otkrivanja melanoma, održao se jučer na zagrebačkom jezeru Jarun. Kampanjom se željelo upoznati građane Zagreba na rizike prekomjernog izlaganja UV zračenju te ih upozoriti da preuzmu odgovornost prema svom zdravlju i zdravlju svoje djece. Jedna od aktivnosti kampanje su i organizirani besplatni pregledi madeža. Krovni događaj na Jarunu otvorila je Prof. dr. sc. Mirna Šitum, dermatologinja, pročelnica Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, a podržale su dermokozmetičke marke La Roche-Posay i Vichy, koji su na svojim štandovima organizirali brojne edukativne aktivnosti kako bi podsjetili sudionike kako sigurno boraviti na suncu, kako odrediti vlastiti sunčev kapital te redovito pregledavati sumnjive madeže svjetski priznatom ABCDE metodom.

Procjenjuje se da se svake godine diljem svijeta pojavi oko 132.000 slučaja malignih melanoma i više od dva milijuna slučajeva drugih vrsta malignih oboljenja kože. Najveći broj pripisuje se prekomjernom izlaganju kože štetnom ultraljubičastom zračenju (UV-zračenju). Pojave trajnog oštećenja kože, dugoročne promjene na koži ( sunčane mrlje, prerano starenje kože, povećanje rizika od raka kože), mogu se smanjiti i svesti na zdravstveno prihvatljivu razinu pravilnim ponašanjem i odgovarajućom zaštitom (zaštitne kreme, zaštitna odjeća, izbjegavanje direktnog izlaganja suncu u vremenu od 10.00-16.00 sati

La Roche-Posay, vodeća dermokozmetička robna marka koju preporučuje 25.000 dermatologa diljem svijeta, građanima je i javno predstavio novu međunarodnu kampanju osvješćivanja Skinchecker čija je svrha podučavanje opće javnosti o njezinoj aktivnoj ulozi u ranom otkrivanju raka kože. Ključnu poruku Skinchecker kampanje i inicijative #SaveYourSkin predstavljaju tri savjeta koja mogu zaštititi kožu: redovito pregledavanje madeža na koži, redovita i učinkovita zaštita od sunca pomoću krema sa zaštitnim faktorima i savjeti za sigurnu izloženost suncu. Posjetitelji su tako imali priliku posjetiti La Roche-Posay SaveYourSkin štand gdje su se uz druženje s prijateljima brenda te La Roche-Posay stručnjacima mogli detaljnije upoznati kako sa Skinchecker inicijativom tako i bogatim portfeljom Anthelios proizvoda za zaštitu osjetljive i kože sklone netoleranciji na sunce. Posebnost događanja svakako su bili psi dalmatineri iz naše ugledne uzgajivačnice Lacrima-Christi ujedno i zvijezde globalne Skinchecker kampanje.

Osim odgovarajuće UV zaštite, žene sve više traže dodatne prednosti njege za zaštitu od sunca. Anthelios nudi rješenja za zaštitu od sunca za cijelu obitelj, a proizvodi su prilagođeni svakom pojedinom tipu kože i situaciji izlaganja. ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+pruža optimalnu dermatološki ispitanu zaštitu zahvaljujući patentiranom sustavu Mexoplex® u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay s umirujućim i antioksidativnim svojstvima. Jedinstvena „dry touch“ tekstura  omogućuje trenutno upijanje bez masnog sjaja i  bijelih tragova. Anthelios XL Comfort krema predstavlja optimalnu zaštitu s upijajućom i iznimno ugodnom teksturom. Hidratantna, baršunasta, nemasna te primjerena za suhu kožu.

Predstavljena je i nova iznimno lagana tekstura Anthelios Ultra-light fluida za lice SPF 50+ : tekući, nemastan i neprimjetan proizvod s nevidljivim završnim slojem. Visokazaštita za lice u obliku matirajućeg ekstremnog fluida Anthelios AC Fluid SPF 30.Upija i regulira sebum na koži te zahvaljući tekućoj, nemasnoj i neprimjetnoj teksturi ostavlja suhi trag na koži. I omiljena Blur krema SPF 50 ima inovativnu teksturu pjene s učinkom optičkog zaglađivanja koja se u trenu upija u kožu. Zaglađuje sitne nepravilnosti  i prirodno ujednačuje ten. Ima baršunasti učinak, dolazi u dvije nijanse te je primjerena za sve tipove kože.

Posjetitelji Vichy štanda imali su priliki ispitati vlastiti sunčani kapacitet jedinstvenim uređajem melanometrom. Znanstvenici su utvrdili da 80% životnog izlaganja UV-zrakama dosežemo već do 18. godine života. Koža ima, naime, na raspolaganju ograničen sunčani kapital, sposobnost zaštite kože od sunca, koji se ne obnavlja što znači da njegov veći dio iskoristimo već u djetinjstvu. U jednom danu na plaži dječja je koža u usporedbi s odraslom triput više izložena UV-zrakama jer je njen sunčani kapital manji! Izlaganje suncu može utjecati i na nastanak brojnog znamenja koje povećava opasnost pojave karcinoma u kasnijoj životnoj dobi.

Vichy je ujedno iskoristio priliku te na akciji „Djeluj sada“ predstavio ovogodišnje novitete. Naprednu anti-age zaštitnu njegu: IDEAL SOLEIL OBOJENA ZAŠTITNA KREMA 3u1 SPF 50+ protiv tamnih mrlja.  Nova Ideal Soleil obojena zaštitna krema spf 50+ protiv tamnih mrlja istovremeno pruža učinkovitu zaštitu i trenutačno ujednačuje ten zahvaljujući univerzalnim mineralnim pigmentima. Iz dana u dan korigira tamne mrlje svojom obojenom formulom obogaćenom glavnim aktivnim sastojkom protiv tamnih mrlja (Phe-Resorcinol) te štiti od UVB/UVA zraka. Također predstavljena je i druga ljetna Vichy inovacija IDEAL SOLEIL GEL-MLIJEKO SPF 30 ZA MOKRU I SUHU KOŽU za poboljšanu zaštitu, čak i nakon plivanja ili sporta. Novo Gel-mlijeko sadrži WET TEHNOLOGIJU koja omogućuje da se voda odbija od kože, zaštitno sredstvo se ne rastvara i zadržava se na koži čak iako je vlažna. Besprijekorna zaštita od UV zraka osigurana je s pojačanim sastojkom Mexoryl XL koji štiti i od dugih UVA zraka.

Vichy je podsjetio i na ostale proizvode iz linije za sunčanjeIdeal Soleil koja uključuje proizvode koji odgovaraju potrebama svakog tipa osjetljive kože lica: Obojena BB baršunasta krema za normalnu do suhu kožu i Obojeni BB „dry touch“ fluid za mješovitu do masnu kožu SPF 50,  idealan su izbor za prve dane na suncu sa visokom zaštitom i blagim efektom prekrivanja.  Trenutna prirodna boja tena, blistava koža i mekoća na dodir samo su neke od odlika prvih Vichy BB krema.Linija također sadrži Baršunastu kremu SPF 50+ za normalnu do suhu kožu i Dry touch fluid SPF 50/30 za mješovitu do masnu kožu.IDEAL SOLEIL BRONZE hidratantni gel-fluid za optimalnu preplanulost osjetljive kože lica pruža visoku zaštitu i idealnu preplanulost jer stimulira prirodnu proizvodnju melanina za postizanje zlatnog, blistavog i ujednačenog ten. Proizvod je dostupan sa zaštitnim faktorom SPF 30 i SPF 50 i prilagođen je čak i osjetljivoj koži lica.

Oglas

Komentiraj

komentari