Uspješno spašavanje mlade rode u Čigoču

Čigoč, 11. srpnja 2019. – Čigoč je još jedanput potvrdio zašto zaslužuje titulu Europskog sela roda!

Snježana Sever opazila je neobično ponašanje mlade rode u gnijezdu koje je smješteno na krovu njezine staje u Čigoču. Mlada roda nije mogla hodati niti letjeti. Naime, oko nogu joj se zaplela špaga za baliranje sijena.

U pomoć je pozvala djelatnike Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i HEP-a, a zahtjevna je intervencija urodila plodom.

Djelatnici Terenske jedinice Sunja Elektre Sisak stigli su vozilom s dizalicom, a djelatnici Parka pomogli su u oslobađanju rode. Zbog stresnog je događaja roda bila vidno iznemogla, pa će idućih dana biti pod dodatnim nadzorom djelatnika Parka prirode.

„Hvala djelatnicima HEP-a koji su između velikih intervencija uzrokovanih olujnim nevremenom došli nam pomaći u prilasku rodinu gnijezdu. Hvala i svim stanovnicima Parka koji budno prate i paze na naše zaštićene vrste životinja. Upravo su nam oni u tome najvrjedniji suradnici“, kazao je Ivor Stanivuković, ravnatelj Ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Primjer je ovo što se događa kada se na zelenim površinama ostavljaju špage i ostali materijal neorganskog podrijetla, pa su djelatnici Parka zamolili građane na dodatnu brigu o stvarima koje iza sebe ostavljaju u prirodi.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari