Uvijek postoji korak koji je pred nama

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, ekskluzivno za Glamour piše 1500 riječi dug esej o feminizmu. U njemu iznosi svoje mišljenje o temi, zašto je feminizam bitan za njega i njegovu obitelj te zašto bi trebao biti bitan i ostatku svijeta.

Nakon kontroverznog Title-a IX, lijepo je vidjeti određenu staloženost i nenapadnost. Sam je esej strastven, a opet realan. Dostojanstven, kako i doliči jednom predsjedniku, pravniku i naravno zreloj osobi.

Da govori iz srca lako je vidjeti jer koristi primjere iz svoga života. Od svoje bake do svojih kćeri, ukazuje na pomak u percepciji svijeta te ukazuje kako dovoljno zapravo nikada nije dovoljno i koliko god da napredujemo, uvijek će postojati još jedan korak dalje koji moramo zakoračiti.

„Moramo nastaviti mijenjati naše odgojne stavove kroz koje učimo naše kćeri da budu skromne, a naše sinove da budu uporni, moramo prestati kritizirati naše kćeri zato što su digle glas, a sinčiće zato što su suzu pustili.“, naglasio je Obama.

Cijeli esej možete pročitati ovdje : http://www.glamour.com/story/glamour-exclusive-president-barack-obama-says-this-is-what-a-feminist-looks-like

Petra Milatović

Oglas

Komentiraj

komentari