Uz Crvenu Jabuku i vatromet završilo najbolje izdanje proslave Svetoga Roka u Brtonigli

Proslava Svetoga Roka koja se tradicionalno odvija u Brtonigli uoči i na dan Sv. Roka, ove godine je nadmašila samu sebe i oduševila mnoge posjetitelje.

Sve je započelo 12.08.2016., teniskim turnirom u autokampu Park Umag, na kojemu su nakon višesatne borbe u Glavnom turniru ostvareni slijedeći plasmani:

  1. mjesto: Nedeljko Tomić i Josip Travan
  2. mjesto: Luciano Visintin i Marin Filipić

No, odigrao se i Utješni turnir na kojemu su prva dva mjesta osvojili:

  1. mjesto: Josip Fabac i Alen Greblo
  2. mjesto: Željko Rakamarić i Andrea Rakamarić

Brtonigla je u subotu u sklopu manifestacije „Zvjezdani Kaleži“, počela dodatno zagrijavati atmosferu uz odličnu ponudu vina i muziku za koju se brinuo Aleksandar Čakalo.

U nedjelju, 14.08.2016. uz tradicionalnu Balinjeradu, koju je otvorio načelnik općine Brtonigle, Doriano Labinan, zajedno s najstarijim stanovnikom Brtonigle (Antonio Zenone Barnaba, 88g.), službeno je započela proslava Svetoga Roka.

Nakon Balinjerade, koja je trajala gotovo tri sata, uslijedila je zabava uz duo Sandro & Kristina na trgu Mazzini, te nastup The Night Express Banda na trgu Sv. Zenona.

Odlični zvuci rasplesali su i raspjevali publiku, a za nastavak zabave do jutra pobrinula se DJ PAWA, uz mnogobrojne hitove.

Fešta Svetoga Roka u Brtonigli, nastavila se i u ponedjeljak 17.08.2016. uz malonogometni turnir u kojemu su sudjelovali lokalni nogometni klubovi te su prva tri mjesta osvojili klubovi:

  1. Circolo (Buje)
  2. Marinčići (Brtonigla)
  3. Radini (Brtonigla)

Istovremeno, u Brtonigli se održao San Rocco Bike & Wine, na kojemu je skoro 100 biciklista obilašlo vinske podrume degustirajući brtoniška vina.

Nakon sporta, uslijedio je bogati zabavni program sa klapom Kamapanel na trgu Sv. Zenona, dok su na trgu Mazzini nastupali Tara & Timetravelersi, a malo prije ponoći na scenu su nastupili Gustafi koju su rasplesali i raspjevali publiku do kasno u noć.

Uslijedio je posljednji dan manifestacije odnosno 16.08.2016. kada u jutarnjim satima iz crkve Sv.Roka je krenula procesija ulicama Brtonigle, sve do crkve Svetoga Zenona, gdje je održana Sveta Misa.

cj

Popodnevni sati bili su u znaku zabave koja je uključivala tradicionalne pučke igre, utrke s magarcima na kojoj je pobjedu odnio Antonio Radin, a u večernjim satima koncert Crvene Jabuke, koji je izazvao eksploziju emocija i dobrog raspoloženja.

brtonigla2

Ravno u ponoć prekinut je koncert kako bi u Brtonigli nakon duži niz godina ponovo zaživio vatromet. Spektakularni vatromet, popraćen uzdasima oduševljenja, ostati će dugo u sjećanju posjetiteljima Brtonigle.

Nakon njega je Crvena Jabuka nastavila s redanjem poznatih hitova.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari