Uz maksimirskog zmaja Freddieja prijepodnevni doček Nove godine

U sklopu Polarnog adventa Zoološki vrt grada Zagreba na Staru godinu, u petak 31. prosinca 2021. godine, organizira prijepodnevni doček Nove godine.

Program počinje u 11 sati u paviljonu Duh monsunskih šuma. Tamo će posebnom proteinskom tortom biti počašćen komodski varan koji je nedavno navršio 9 godina.

Nadahnuti veličanstvenim maksimirskim zmajem, kako mu od milja tepaju zaposlenici Zoološkog vrta, pola sata kasnije na Zebrinu će trgu djelatnici i posjetitelji Vrta odbrojavanjem i glazbom ispratiti 2021. i poželjeti dobrodošlicu 2022. godini. Posjetitelje tamo očekuje i prigodna gastronomska ponuda.

Komodski varan u Zagreb je stigao prije pet godina s farme krokodila u Pierrelatteu u Francuskoj. Ta je „petoljetka“ za njega bila jako dobra. Mnogočemu je podučio one koji se o njemu brinu, te one koji mu se dive.

Komodski varan je najveći gušter na svijetu. Ovaj maksimirski sada je već dug 240 centimetara i težak 45 kilograma. Ima snažan rep i šezdesetak oštrih zuba, a kako koji zub izgubi, tako mu naraste novi. Timaritelji su mu dali nadimak Freddie.

Komodski varan ugrožena je životinjska vrsta. Ugrožava ga čovjek uništavanjem staništa. U prirodi komodski varan nastanjuje otok Flores te otoke u sastavu Nacionalnog parka Komodo koji spadaju u Malo sundsko otočje.

Na Staru godinu Zoološki je vrt otvoren od 9 do 16 sati, a ulazak je moguć do 15 sati kada se zatvaraju blagajne.

Oglas

Komentiraj

komentari