Uzbudljive avanture Spužva Boba gledajte ovu subotu i nedjelju u 18 sati

U Bikini dolini živi jedan od najpoznatijih likova svih vremena, a pronaći ga možete u restoranu, gdje radi najbolje hamburgere za cijeli morski svijet. Naravno, riječ je o Spužva Bobu, liku kojeg je osmislio biolog Stephen Hillenburg, no to nikako nije jedina zanimljivost vezana uz ovaj animirani lik kojeg ovog vikenda gledamo na FOX movies kanalu.

  1. Animirani dugometražni film “Spužva Bob Skockani” izašao je pet godina nakon prvog pojavljivanja na malim ekranima. Prva epizoda emitirana je 1. svibnja 1999. godine, a najpoznatija spužva trebala je imati drukčije ime – SpongeBoy Ahoy! Originalna ideja vrlo je brzo dobila novo ime, SpongeBob SquarePants. Drugi film “Spužva Bob Skockani: Spužva na suhom” snimljen je nakon dugih 11 godina.
  2. Nakon izlaska prvog filma, približno 5000 Spužva Bob napuhanaca postavljeni su na krovove restorana Burger King u sklopu filmske kampanje. Nekoliko ih je misteriozno nestalo zbog čega je prijavljena krađa u čak deset država. Ubrzo su se pojavile poruke otmičara koji su tražili 10 Krabby pljeskavica, pomfrit i milkshake kao otkupninu. Restorani su kao nagradu za bilo kakvu informaciju, ponudili godinu dana zalihe Whopper sendviča. Neki od gumenjaka su vraćeni, a oni koji nisu uspjeli sakriti divovskog Spužva Boba, zaradili su 500 dolara kazne i zatvor od 18 mjeseci.
  3. U seriji “Spužva Bob Skockani” gostuju brojna poznata imena – LeBron James, Will Ferrell, Victoria Beckham, Tina Fey, Johnny Depp, Robin Williams i mnoge druge zvijezde. Autor lika Hillenburg se isprva tome protivio jer je htio izbjeći uspoređivanje sa Simpsonima, no na kraju je popustio.
  4. Ni poznati pjevači nisu zaobišli Spužva Boba. Kanadska pjevačica Avril Lavigne izvodi rock’n’roll verziju tematske pjesme za film, dok je pjesma “SpongeBob and Patrick Confront the Psychic Wall of Energy” trebala biti duet s Justinom Timberlakeom no Hillenburg je to odbio tu ideju.
  5. Spužva Bob pripada u ambidekstere, što znači da obje ruke koristi jednako.

 

Oglas

Komentiraj

komentari