Varaždin ponovno postaje kreativno multimedijalna zona

Bliži se održavanje šestog festivala multimedije, MOP Špancirfest koji će, uz brojne radionice, u Varaždin dovesti i neke od najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije. Festival započinje 4. svibnja, a trajat će sve do 13. svibnja u različitim prostorima varaždinske povijesne jezgre.

MOP ŠPANCIRFEST festival multimedije i digitalne kulture održat će se od 4. do 13. svibnja, a njegovo šesto izdanje donosi bogat program.

U palači Herzer održat će se deset predavanja koja obuhvaćaju šire digitalno stvaralaštvo te četiri radionice na temu moderne web tehnologije i ilustracije te revolucije u školstvu pomoću BBC micro:bit tehnologije. Ove godine festival više prostora u programu posvećuje djeci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, pa će tako u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom održati dvije radionice uvoda u dizajn. U Galerijskom centru Varaždin tijekom festivala će se održati tri izložbe koje obuhvaćaju različite multimedijalne izričaje te radove istaknutih umjetnika, ali i studenata Sveučilišta Sjever.  – istaknuo je direktor festivala Fran Mubrin.

U sklopu programa premijerno će biti prikazan dokumentarni film RAW CHICKS.BERLIN uz predstavljanje projekta Ksenije Ladić pod nazivom SLUŠAM VARAŽDIN. Riječ je o umjetničkom projektu u kojem autorica istražuje i pronalazi mjesta u Varaždinu koja nude specifičan auditivni doživljaj. U ishodu rada sabrana mjesta bit će predstavljena u formatu fizičke karte i mobilne aplikacije kojom će posjetitelj moći istražiti krajobrazne-arhitekturalne posebnosti Varaždina. Ovaj projekt je odličan nastavak suradnje Udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina koja je započela na prošlogodišnjem izdanju. – rekla je direktorica TZ-a grada Varaždina, Jelena Toth.

MOP Špancirfest 06 bit će upotpunjen i zabavnim sadržajima u večernjim satima, poput koncerta varaždinskog bend Sowas u mističnom ambijentu Sinagoge, zatim House večeri u petak u sinergiji s River festivalom i završnim zabavnim MOP & ŠUŠ kolektiv programom u Caffe baru Elephant.

Ove godine Varaždinski festival multimedije održava se šesti puta kao godišnji festival kroz koji se promiče multimedija i digitalna kultura, s naglaskom na razmjeni znanja i kreativnom korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. Festival se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever, a partner Udruge MOP i suorganizator festivala je Turistička zajednica grada Varaždina (TZGV), a partneri festivala su Galerijski centar Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Koncertni ured Varaždin, POU Varaždin i kino Gaj.

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaPazi.mazi.voli!
Slijedeća objavaU svakom klincu čuči Pelé