Varaždinski MOP Špancirfest festival – od 4. do 13. svibnja 2017. godine

U Galerijskom centru u Varaždinu otvoren šesti po redu MOP ŠPANCIRFEST Multimedia festival

Varaždinski MOP Špancirfest festival održava se od 4. do 13. svibnja 2017. godine u organizaciji Udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever.

Povodom otvorenja u Galerijskom centru Varaždinu okupljeni su imali priliku vidjeti izložbu Imelde Ramović pod nazivom “Prints created on a smartphone” te izložbu studentski fotografski radova “Ulična fotografija” selektiranih u sklopu UNIN Mediapitch natječaja. Izložbe će biti otvorene za sve posjetitelje potpuno besplatno sve do 11. svibnja od kada u sklopu festivala u istom prostoru posjetitelji mogu vidjeti ambijentalnu instalacija “Orion Somniator” umjetnika Marka Šošića.

Kroz šest dana trajanja na više lokacija u varaždinskoj povijesnoj jezgri, atraktivnim izložbenim, trgovački i ugostiteljskim prostorima, kao i u raznim neiskorištenim  zatvorenim prostorima i javnim površinama grada, održat će se brojna predavanja, radionice i zabavan večernji program. Cijeli program je besplatan te otvoren za javnost, a pogledati ga možete u nastavku.

Predavanja i radionice:

U  palači Hercer održat će se deset predavanja koja  obuhvaćaju digitalno stvaralaštvo u različitim područjima djelovanja, a osim predavanja u palači Herzer i Caffe Bar Elephant održat će se sedam radionica s tematikom  dizajn, programiranje i kreativno upravljanje tehnologijom u stvarnom radnom okruženju. Radionice će voditi stručnjaci iz područja dizajna, vizualne kulture, dizajna interakcija, audio-video produkcije, programiranja, interaktivnih instalacija i digitalnog marketinga. Određeni broj radionica isključivo je namijenjen za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. U sklopu festivala posjetitelji će imati priliku pogledati premijeru filma RAW CHICKS.BERLIN uz kratki razgovor s redateljicom Beate Kunath.

Projekt: Slušam Varaždin

U sklopu festival organizator će predstaviti projekt mlade umjetnice Ksenije Ladić pod imenom. Projekt je započet pod pokroviteljstvom Udruge Mop i Turističke zajednice grada Varaždina, a ideja projekta je da autor istražuje i pronalazi mjesta u Varaždinu koja nude specifičan auditivni doživljaj. U ishodu rada sabrana mjesta bit će predstavljena u formatu fizičke karte i mobilne aplikacije kojom će posjetitelj moći istražiti krajobrazne-arhitekturalne posebnosti Grada Varaždina. Autor će odabranom zbirkom mjesta potaknuti posjetitelja na svjesno slušno traganje čime će se obogatiti i njegova vizualna percepcija te stvoriti jedinstven doživljaj grada.

Zabavni sadržaj:

U sklopu programa u Klubu Caffe Bar Elephant 12. i 13. svibnja održavat će se party program s glazbenim podlogama od techna do funka, a u koji će uključivati nastupe šest DJ-a. Neki od izvođača koji se očekuju su DJ-i River Festival Soundsystema i  ŠUŠ kolektivi u čije goste dolazi DJ D-Gree. Uz party program  12.05. u petak će se oživjeti I napušteni prostor Sinagoge u kojem će od 22.00h nastupati umjetnica KSEN. i varaždinski band Sowas.

Više o MOP Špancir festivalu možete pronaći na poveznici http://bit.ly/2qvJwFhwww.mop-fest.com te na Facebooku.

Oglas

Komentiraj

komentari