Vaš stan ili kuća, dok se bezbrižno kupate na ljetnom odmoru, mogu biti meta lopova

Iako se teško ne pohvaliti da uživate u moru, to je konkretna pozivnica lopovima. Fotografije objavite nakon povratka s putovanja!

Sezona je godišnjih odmora, ali dok vi bezbrižno uživate vaš je dom najranjiviji, a lopovi trljaju ruke. Da vam se godišnji iz snova ne bi pretvorio u noćnu moru, poduzmite mjere zaštite od provala. Donosimo nekoliko savjeta kako osigurati dom kad vas nema kod kuće:

  1. Ugradite protuprovalnu bravu

Ona znatno otežava lopovu provalu, a svakako će mu uzeti više vremena, što bi onda moglo privući pažnju prolaznika i susjeda.

  1. Klonite se društvenih mreža

Iako se teško ne pohvaliti da uživate u kupanju, to je konkretna pozivnica lopovima. Suzdržite se od davanja previše informacija i, ako baš morate, objavite fotografije tek kad se vratite kući.

  1. Temeljito pokosite travu prije odlaska

Ako imate dvorište pokosite travu prije puta. Svježe pokošen travnjak pokazuje lopovu da možda netko ipak dolazi u obilazak kuće.

ljetni lopovi4. Postavite nadzornu kameru

Kao i kod alarma, ona ne mora nužno biti ispravna, samo neka bude vidljiva. Pametni lopovi neće htjeti riskirati da ih uhvate.

  1. Ključeve sakrijte

Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u podrumu ili negdje oko kuće jer iskusni lopovi znaju sva tajna mjesta.

  1. Ugradite svjetlo koje reagira na pokret

Svjetlo sa senzorom za pokret pametna je investicija jer osigurava da se nitko ne može približiti vašem domu bez privlačenja pažnje.

  1. Zamolite susjeda da pokupi poštu

Zamolite prijatelje, rodbinu ili susjede da navrate ponekad i isprazne sandučić, a korisno je da i otvore prozore, čisto da se dobije dojam da je netko u stanu.

Samo su neki od savjeta prije odlaska na ljetni odmor.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari