Vidimo se na jesen sa novim projektima!

Vidimo se na jesen sa novim projektima!, poruka je Čakulaonice koja je održana prije ljetnih praznika, 11. srpnja 2017. godine u dječjem vrtiću „Pčelica“, Josipa Hamma 2.

Čakulaonica je započela odmah u veselom raspoloženju s osvrtom na prekrasno ljetovanje zahvaljujući kompaniji Valamar Riviera kojoj su svi neizmjerno zahvalni, jer je kompanija Valamar pokazala onu ljepšu, humaniju  stranu i omogućila mamama i tatama Udruge SRETNA MAMA i njihovim mališanima, nezaboravne dane ljetnih praznika.

A održavanje Čakulaonice u srpnju je podržala NIVEA i Müller koji su donirali proizvode, a koji su podijeljeni roditeljima na radionici.

“Zahvaljujemo svim kompanijama koje su podržavale Čakulaonice tijekom cijele godine, a posebno nam je drago kada nas se priključi nova kompanija poput Müllera i time nam pokaže da svakom radionicom sve više rastemo. Također zhvaljujemo svim roditeljima koji su bili dio naših radionica i želimo svima ugodno i toplo ljeto i vidimo se na jesen!”, izjavila je Ana Mišić, predsjednica Udruge i urednica portala SRETNA MAMA.

Kako su Čakulaonice uistinu zaživjele i svakim danom pristiže sve veći broj upita, kao i zainteresiranih donešena je odluka o malim preinakama, kako bi omogućili dolazak i sudjelovanje novih članova. Pojačanje dolazi u novoj suradnici, pravnici i spisateljici Rosie Kugli koju je predstavila voditeljica Čakulaonica Ana Mišić, a koja će preuzeti vođenje i moderiranje susreta koji će nastaviti istim intenzitetom i živosti.

“Sretna sam što sam postala dio priče SRETNE MAME! Izuzetno sam senzibilizirana za problematiku samohranog roditeljstva, ali i drugih tema s kojima se susrećemo i obrađujemo na radionicama o kojima često pišem i u svojim kolumnama.”, izjavila je Rosie Kugli.

Niti ovoga puta razgovora o životnim temama s kojim se susreću i koje muče samohrane roditelje nije nedostajalo. Naravno, da stvari nisu tako crne, te da postoje zaista hvalevrijedni i divni primjeri svugdje oko nas, svjedočio je tata Tomislav koji je svojom pričom raznježio i nasmijao sve prisutne.

Na žalost kako to u životu obično i biva, kada se sunce mijenja s kišom, okupljeni su svjedočili i nekim drugim manje lijepim pričama. Kako izaći na kraj sa prijetnjama sa skrivenog broja, kako navesti odsutnog roditelja da preuzme dio brige o svom djetetu, kako se boriti sa strahom i nasilništvom bivšeg muža, kao i što napraviti kada se institucije kojima se obraća jednostvno ogluše ili ignoriraju?

Prijateljska atmosfera, podrška i sama spoznaja da nismo sami, dala je onaj završni „touch“, a roditelji su se rastali sa pozitivnim mislima i zeželjeli svima da se dobro odmore i napune baterije, jer čujemo se na jesen sa novim projektima u staro/novom sastavu sa novim/starim voditeljicama Anom i Rosie:)

Uživajte u ljetu i vidimo se na jesen!

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari