Vipnet nudi prvo radno iskustvo! Ne propustite prijaviti se na Vip alumni program!

Kako bi pružio mladima priliku prelaska iz obrazovnog u poslovni svijet i potaknuo pozitivne trendove u zapošljavanju, Vipnet je u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ pokrenuo Vip alumni program čija je svrha profesionalni i osobni razvoj mladih stručnjaka, stjecanje prvog radnog iskustva uz mogućnost daljnjeg zaposlenja i razvoja karijere.

Povodom objavljivanja natječaja za ovu godinu razgovarali smo s Jelenom Pevec, jednom od polaznica prvog alumni programa.

Kako ste čuli za Vip alumni program i što Vas je potaklo na prijavu?

Oglas za prvu generaciju Vip Alumni sam vidjela na raznim portalima i Facebooku. Na prijavu me potaknuo upravo oglas koji je bio drugačiji od svih na koje smo navikli; veseo, izazovan, konkretan i dolazio je od jedne od najvećih kompanija u Hrvatskoj koja je tražila ljude poput mene tada, s faksa, željne novih znanja i dokazivanja.

Što sve program nudi polaznicima?

To je plaćeni program koji nudi mentorstvo u radu, interne i eksterne edukacije, odlazak u jednu od Vipovih podružnica u inozemstvu kako bi stekli internacionalnog iskustva.

Koje znanja stječu polaznici po završetku programa?

Ovisno o sektoru u kojem rade, ali ono što je univerzalno – vještinu snalaženja u poslovnim izazovima.

Kako izgleda jedan dan u programu? Prolaze li svi polaznici iste zadatke i izazove ili se već početkom programa vrši selekcija tko će biti u kojem timu (marketinški, IT stručnjaci…)?

Jedan dan u programu? Ako mislite na selekcijski postupak (izazovi i zadaci), onda da, već samom prijavom se svaki kandidat opredijeli za određeni tim (IT, marketing…). Selekcijski postupak je vrlo naporan, brz, usredotočen prema cilju i izazovan. Nije nimalo jednostavan.

S kojim se sve izazovima alumniji sreću?

Uklopiti se u korporativnu kulturu, savladati svakodnevne zadatke koji su nešto drugo od onog što se radi na faksu s kojeg smo mi direktno stigli.

Vip alumni nudi i međunarodnu razmjenu tijekom programa. Jeste li i Vi sudjelovali u njoj, ako da možete li nam reći kako Vam se svidjelo?

Jesam, svi smo sudjelovali. Super iskustvo – svatko od nas je išao kod kolega u razmjeni koji radi isti ili vrlo sličan posao kojeg smo i mi radili tako da je to bilo stvarno korisno.

Nakon završetka programa ostali ste raditi u Vip-u. Koji su Vas razlozi potakli na takvu odluku?

Ovdje se radi i o odluci kompanije što nam je dala priliku da se nastavimo razvijati gdje smo počeli. Tko ne bi prihvatio tako nešto? Osobno je najveći razlog izazovnost ovog posla. Nijedan dan nije isti i to me veseli.

Imate li poruku za nove alumnije?

Nemojte propustiti priliku dolaska na selekcijski postupak, kakav god bio ishod jer ovako nešto je vrlo rijetko u Hrvatskoj, te također, samo budite svoji.

Ako ste željni razvijati se, ako ste fleksibilni, kreativni, inovativni, komunikativni onda nemojte propustiti prijavu na Vip alumni 2016.

Sve detalje o prijavi možete potražiti na službenim stranicama Vipneta http://www.vipnet.hr/vip-alumni

Razgovarala: Anna-Maria Križanac

Oglas

Komentiraj

komentari