Virtualna Australija u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Budući da se zbog epidemioloških mjera ove godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba ne može organizirati Dan Australije, svima koji žele doznati više o tom dalekom kontinentu, preporučuje se da u subotu (2. svibnja) putem interneta prate Facebook događaj Virtualna Australija u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

 

View this post on Instagram

 

Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježavamo deveti put – prvi put virtualno! 🦘🦘 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎ Obećajemo da će biti podjednako uzbudljivo! 😊 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎ Zato budite s nama u subotu od 9 sati. Novi vas edukativni sadržaj očekuje na svaki puni sat. Izdvajamo: – zavirinje u australska utočišta za divlje životinje Lone Pine Koala Sanctuary i Healesville Sanctuary – kuhanje australskih jela – likovni natječaj ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎ #ZagrebZoo #Divljesrcegrada #animallovers #naturelovers #VeleposlanstvoAustralije #Zagreb #DanAustralije #tomorrow #croatiafulloflife #beautiful #day

A post shared by Zoološki vrt grada Zagreba (@zagrebzoo) on

U suradnji s Vrtom osmislilo ga je Veleposlanstvo Australije.

Jedinstvena virtualna pustolovina počinje u 9, a završava u 17 sati. Na svaki puni sat pratitelje očekuje drugi sadržaj.

Sve počinje virtualnom šetnjom Vrtom u Maksimiru, a nastavlja se u 10 sati virtualnim posjetom utočištu za divlje životinje Long Pine Koala Sanctuary u blizini Brisbanea. Zahvaljujući kamerama i internetu svi će zainteresirani moći upoznati to utočište staro gotovo kao Zoološki vrt grada Zagreba. Osnovano je 1927. godine kako bi se pomoglo spašavanju bolesnih i ozlijeđenih koala te njihovih mladunaca bez majke. Tada se tom čudesnom vrstom životinja trgovalo zbog krzna. Danas utočište spašava i druge životinje koje nastanjuju australsku divljinu.

Kako je brinuti se o koalama, u 16 će sati otkriti timaritelj iz utočišta Healesville iz istoimenog australskog mjesta.

Tijekom dana posjetitelji Virtualne Australije moći će upoznati još neke životinje s najmanjeg kontinenta na svijetu. Bit će riječi o valabijima, emuima, crnim labudima i kukaburama.

U Matildinoj kuhinji predstavit će se nekoliko australskih recepata, a učenike od prvog do šestog razreda potaknut će se da sudjeluju u likovnom natječaju.

 

Oglas

Komentiraj

komentari