Više od 80 predstavnika nevladinih organizacija na događanju Technology for Good

Microsoft Hrvatska u suradnji s udrugom Fondacija Mozaik, službenim predstavnikom globalne Udruge TechSoup, održao je događanjeTechnology for Good na kojem je više od 80 predstavnika nevladinih organizacija u tri grada moglo dobiti informacije kako ostvariti donaciju Microsoft softvera kao i kako koristiti tehnologiju za povećanje efikasnosti svojih organizacija.Zahvaljujući programuSkype, događaj  je istovremeno održan u Zagrebu, Splitu i Osijeku, pri čemu su podršku u organizaciji pružile nevladine organizacije Udruga Mi iz Splita, Volonterski centar Osijek te Centar za civilne inicijative, čime se na događanjima osiguralo prisustvo nevladinih organizacija iz većeg dijela Hrvatske.

Cilj ovog programa je osnažiti nevladine organizacije da stvaraju pozitivan društveni utjecaj korištenjem Microsoft tehnologije. Na globalnom nivou Microsoft svakodnevno donira softver u vrijednosti od 2,6 milijuna dolara, a prije nekoliko mjeseci kompanija je objavila da će u sljedeće tri godine donirati cloud resurse u vrijednosti od dodatnih milijardu dolara. Zahvaljujući donatorskim partnerima, više od milijun organizacija širom svijeta koriste ovaj program, koji je u Hrvatskoj prisutan od 2009. godine. Najveći broj donacija odnosi se na Office 365, a odnedavno su za donaciju dostupni Power BI, Microsoft Dynamics CRM online, a uskoro se očekuje i Azure.

Microsoft već više od 15 godina pokazuje dugoročnu predanost doniranju softvera nevladinim organizacijama i zajednici, čime pomažemo u njihovim aktivnostima, od podrške prilikom humanitarnih katastrofa, promicanja važnosti upotrebe tehnologije do donacije vrhunskih softverskih alata za povećanje produktivnosti i učinkovitosti koji im direktno omogućavaju učinkovitiji doprinos razvoju zajednice.  U svijetu surađujemo s milijun takvih organizacija, a u Hrvatskoj njih 600 koristi prednosti ovakvog partnerstva s Microsoftom, što je pokazatelj da je tehnologija prepoznata kao preduvjet uspješnog poslovanja svih vrsta organizacija”, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Ponosni smo što, kao regionalni Techsoup partneri, možemo doprinijeti poboljšanju uvjeta rada nevladinih organizacija kroz tehnologiju i nova tehnološka rješenja. Zahvalni smo kompaniji Microsoft koja je omogućila organizaciju ovog događaja i koja kontinuirano podržava organizacije civilnog društva te im omogućuje korištenje najsuvremenijih alata u njihovom radu”, rekla je Vesna Bajšanski-Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik.

Aplikacija One Note – digitalna bilježnica dostupna je svima, a njena upotreba i funkcionalnost je nezamjenjiva. Zajednički rad na dokumentima ima jednako iskustvo, prikaz i funkcionalnost na raznim uređajima, tabletima, telefonima te je omogućena suradnja u realnom vremenu s bilo kojeg mjesta putemSkype for Business aplikacije.

Tijekom događaja, predstavljeni su i uspješni primjeri korištenja Microsoft tehnologije u nevladinom sektoru. Udruga CRVENI NOSOVI je, zahvaljujući donacijskom programu „Zajedno smo jači“ Hrvatskog Telekoma i podršci kompanije Microsoft Hrvatska, u veljači ove godine započela program „Smijeh je lijek – Skype s klaunom“. Riječ je o projektu koji, uz pomoć modernih tehnologija, odnosno programa Skypeintegriranog u LCD televizor s dodatnom kamerom, omogućuje oboljeloj djeciinterakciju s klaunovimadoktorima u popodnevnim satima, vremenu koje je često za djecu najosjetljivije nakon dnevnih aktivnosti u bolnicama.S druge strane Volonterski centar Zagreb prezentirao je projekt razvoja volontiranja poslovnog sektora pod nazivom „Širenje područja suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ te napravio osvrt na vlastita iskustva u korištenju Windows 10 i Office 2016, softvera doniranih od strane Microsofta.

Održano je i predavanje o programu BIZ Sparkkojim se potiče razvoj domaćeg softverskog tržišta, odnosno softverskihstartupa, osiguravajući im besplatne alate i servise, čime im se značajno smanjuju inicijalni troškovi poslovanja u prvoj fazi razvoja tvrtke.

Oglas

Komentiraj

komentari