Vitaminom B12 protiv anemije

03. 10.2017. – Anemije su vrlo učestale, kako kod djece, tako i u odraslih, a najčešće ih vežemo uz nedostatak željeza. No, kod pojedinih oblika anemije, radi se zapravo o nedostatku vitamina B12, koji je iznimno važan za kvalitetu krvi te funkcioniranje živčanog sustava.

„Kada u probavnom traktu dođe do poremećaja apsorpcije vitamina B12, razvija se  anemija npr. perniciozna anemija, sindrom kratkog crijeva nakon resekcije ileuma,  upalne bolesti crijeva (Crohnova bolest), celijakija, prerastanje bakterija u probavnom traktu i parazitske infekcije. Kod odraslih se ova vrsta anemije može razviti kod vegana, jer je izvor vitamina B12 u hrani životinjskog podrijetla, ali može se naći i u žitaricama obogaćenim tim vitaminom“, pojasnila je hematoonkologinja dr. Aleksandra Bonevski, prim.mr.sc iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Što trebate znati o vitaminu B12?

  • Doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava
  • Doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica
  • Smanjuje umor i iscrpljenost

„Vitamin B12 podržava energiju, štiti živčane i moždane stanice, stimulira proizvodnju serotonina, doprinosi stvaranju crvenih krvnih stanica, podržava imunološki sustav i održava pozitivno raspoloženje“, ističe mag.pharm. Seida Iličić.

Metilkobalamin jedini je fiziološki aktivan oblik vitamina B12 te može proći krvno-moždanu barijeru te ne sadrži nijednu štetnu tvar. Iznimno je važno odabrati biološki aktivan oblik vitamina B12. Umjesto tableta ili kapsula koje nepotrebno opterećuju probavni sustav i metabolizam pa ih djeca i starije osobe teško ili uopće ne mogu uzimati, najbolji je oblik oralni sprej. Raspršivanje pod jezik uglavnom ne opterećuje probavni sustav i metabolizam, nego ih zaobilazi i ide izravno u krv.

Vitamin B12 Kernnel Premium u spreju u varijantama za odrasle i djecu odlična je novost koja će biti od pomoći u tretiranju anemije, održavanja normalnog funkcioniranja živčanog sustava. Posebno će biti učinkovit tijekom sezonskih izazova imunološkom sustavu.

Vitamin B12 Kernnel Premium dostupan je u svim bio&bio trgovinama.

 

Oglas

Komentiraj

komentari