WinDays18: Sektori proizvodnje i maloprodaje strateški važni i s vlastitim programskim smjerovima

8. travnja 2018. – Microsoft WinDays18 Business, poslovna konferencija koja se bavi najaktualnijim gospodarskim izazovima, ove će godine po prvi put dobiti zasebne programske smjerove o proizvodnji i maloprodaji.

Prvog dana program konferencije trajat će od 9:30 do 18 sati, a bit će podijeljen u programske smjerove koji će se baviti različitim industrijama: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, obrazovanjem, javnom upravom i zdravstvom. Drugoga dana program traje od 9:30 do 14:00 sati, a na rasporedu su keynote predavanja o suvremenim trendovima koji mijenjaju poslovanje, kao što su Blockchain, Internet of Things, Data Science i AI.

Tijekom Windays18 Businessa, sudionici će dobiti dublji uvid u promjene koje se događaju pod utjecajem digitalne tehnologije, a snažno utječu na poslovanje.

Proizvodna industrija se snažnije susreće s potrošačima i uključuje ih u stvaranje inovativnih novih proizvoda. Istovremeno, zbog sve veće otvorenosti, proizvođači se suočavaju s novim izazovima i prijetnjama kao što su cyber napadi. Smjer Proizvodnja pružit će konkretne odgovore na pitanje kako uz takve izazove zadržati konkurentnost i inovativnost.

Kroz uspješne domaće i svjetske primjere, WinDaysi će pokazati kako tvrtke mogu angažirati svoje korisnike i osnažiti svoje zaposlenike te naučiti više o optimizaciji procesa i transformaciji proizvoda. Tijekom radionice „Digital Transformation – Program of Change“ kroz interaktivno vođene rasprave u grupama, sudionici će imati priliku sami osmisliti suvremene poslovne procese te se baviti vizijom buduće stvarnosti svoje generacije. Design thinking radionica pokazat će kako stručno osmisliti poslovne procese te se baviti vizijom buduće stvarnosti svoje organizacije i poslovnog područja. Radionica „Imagine if“ bavit će se budućim vizijama organizacija i načinima kako ih vide njihovi donositelji odluka, a COMBIS-ovi Hrvoje Dunkić i Davor Marijanović održat će predavanje na temu „Proizvodnja u oblacima“.

Programski smjer maloprodaje bavit će se najvećim izazovima u sektoru, kao i budućim konceptima koji će postati mainstream. U skladu s tim, bit će predstavljeni brojni uspješni lokalni i globalni primjeri implementacije inovativnih tehnoloških rješenja, poput automatizacije marketinga za unaprjeđenje korisničkog iskustva ili boljeg planiranja promocija pomoću tehnoloških alata u svrhu donošenja odluka na temelju informacija i smanjenja vremena potrebnog za izlazak na tržište. Sudionici će saznati i kako mogu promijeniti vlastito poslovanje u skladu sa suvremenim izazovima. Naglasak će biti na inovaciji kao „metodi“ promjene i modifikacije starih poslovnih modela koji se transformiraju u nove, tržišno održive modele koji osiguravaju bolje poslovne rezultate.

Joanna Wiewiorowska iz Microsofta održat će predavanje „Future of Retail“, u kojem će adresirati najznačajnije izazove u maloprodaji te govoriti o digitalnim rješenjima koja dolaze i postaju budućnost sektora. Dubravko Bundalo iz Microsofta govorit će o unaprjeđenju planiranja oglašavanja i promocija raznim digitalnim alatima koji omogućuju donošenje kvalitetne, informirane odluke u kraćem vremenu.

Microsoft WinDays konferencija, najveće poslovno – tehnološko okupljanje u regiji, održat će se od 24. do 27. travnja 2018. godine na otoku Sveti Nikolakod Poreča. Konferencija Microsoft WinDays18 Business, poslovna konferencija koja se bavi najaktualnijim gospodarskim izazovima, održat će se u utorak i srijedu, 24. i 25. travnja.

Prijave na konferenciju moguće su putem web stranice WinDays.hr/prijava.

Novosti o WinDays18 konferenciji mogu se redovito pratiti na Facebooku, Twitteru, LinkedINu i YouTubeu nakojem je objavljen i razgovor direktorice Microsofta Hrvatska te direktorice WinDays18 Business konferencije, Tatjane Skoko i direktora WinDays18 Technology konferencije Igora Pavlekovića.

Oglas

Komentiraj

komentari