Za Blockchain startup u Hrvatskoj švedski investitor traži developere

Zagreb, 25.09.2018.Carl Lundström Investitor, globalno najpoznatiji po suosnivačkoj ulozi u The Pirate Bayu, došao je u Hrvatsku kako bi ovdje pokrenuo ured u ime švicarskog startupa Centrabit.

Lundström, koji trenutno živi u Švicarskoj, iza sebe ima i niz drugih projekata među kojima je bio i Rix Telecom, švedska hosting i telekom kompanija koju je u međuvremenu prodao.

 Osim Lundströma, značajnu ulogu u startupu Centrabit ima i Ukrajinac Ighor July, tehnički direktor i iskusni programer iza kojeg je više uspješnih projekata od kojih neki imaju i 20 milijuna korisnika. Njihova suradnja započela je prije četiri godine, nakon što je Lundström prepoznao vrijednost Julyjevog blockchain projekta i dogovorio osnivanje zajedničkog startupa. Njihov proizvod je desktop aplikacija, open source rješenje namijenjeno mjenjačnicama za kriptovalute. Glavne prednosti navedene aplikacije su sigurnost koju desktop nudi u usporedbi s web sučeljem, i brzina izvođenja transakcija koja je trenutno jedina na tržištu koja nudi osjećaj transakcija u realnom vremenu.

Lundström i July prije četiri godine otvorili su tvrtku Centrabit u Švicarskoj, a sada žele otvoriti ured u Hrvatskoj i u njemu zaposliti nekoliko C++ developera. Oni će u budućnosti moći izabrati žele li raditi iz Hrvatske ili će se pridružiti Centrabitu u Švicarskoj.

„Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada“ – rekao je direktor Centrabita Carl Lundström.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari