Zagreb dobiva novu Adventsku atrakciju – jedinstvenu kostimiranu utrku humanitarnog karaktera u centru grada

28.11.2017. – Poznati zagrebački Advent ove je godine dobio novu atrakciju – Zagreb Advent Run, utrku humanitarnog, turističkog i zdravstvenog karaktera koja će se održati 10. prosinca s početkom u 10 sati u samom centru Zagreba. U utrci će moći sudjelovati najviše 1.500 trkača, a prijave za sudjelovanje na Zagreb Advent Runu otvorene su do 25. studenoga u ponoć.

Posebnost utrke Zagreb Advent Run je u tome što će sudionici biti odjeveni u prigodne adventske kostime, zbog čega se očekuje da će centrom Zagreba trčati na stotine Djedova Božićnjaka, vila i vilenjaka, sobova i drugih likova iz božićnih priča. Start ove jedinstvene utrke i nove atrakcije, koja će dodatno proširiti ponudu zagrebačkog Adventa, bit će u Ulici Isidora Kršnjavog (ispred hotela The Westin), a utrka na 5 i 10 kilometara prolazit će najatraktivnijim adventskim lokacijama poput Trga Bana Jelačića i Zrinjevca.

Osim što će sudionici imati priliku trčati u prekrasnom ambijentu zagrebačkog adventa, svojim sudjelovanjem na Zagreb Advent Runu trkači će sudjelovati u prikupljanju sredstava za udrugu „Ljubav na djelu“ koja okuplja roditelje djece s malignim oboljenjima, jer će dio prihoda utrke biti izdvojen za pomoć udruzi.

Pored humanitarnog, a zasigurno i turističkog značaja, Zagreb Advent Run ima za cilj potaknuti građane i na brigu o vlastitom zdravlju tijekom čitave godine, a posebno u blagdanskim danima. Tako će svi sudionici trkeimati priliku individualno se savjetovati s kineziolozima i drugim stručnjacima Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te na licu mjesta kontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.

Suorganizatori utrke su Run Croatia i MPR+, agencija za integrirano tržišno komuniciranje, a registracija je moguća na web stranici www.runcroatia.hr. Utrku sponzorira Hrvatska elektroprivreda i druge vodeće hrvatske tvrtke, a podržao ju je Grad Zagreb te Turistička zajednica Grada Zagreba, koja je uvrstila Zagreb Advent Run 2017. u službenu adventsku ponudu.

Zbog održavanja utrke u nedjelju,10. prosinca 2017. promet užim gradskim središtem bit će preusmjeren od 9:30 do 12:30 sati. Tijekom tog razdoblja neće biti moguće prometovati najužim centrom Zagreba.

Oglas

Komentiraj

komentari