Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL, koncertno osvježenje od petka do ponedjeljka

Doista kul je ovih večeri biti u Novome Zagrebu i “osvježiti” se odličnim koncertima Ljetne pozornice Bundek! Tu nas očekuje niz raznolikih glazbenih doživljaja koje ne smijete propustiti!

U petak 13.7. u 21:00 na novoj pozornici Ljetne pozornice Bundek dočekuje nas atraktivni Mimika Orchestra pod umjetničkim vodstvom skladatelja i saksofonista Maka Murtića, koji će se predstaviti u autorskome projektu Divinities of the Earth and Waters.

Mimika Orchestra na autentičan i svjež način isprepliće “tradicionalni i suvremeni jazz, progresivni rock, folklor, suvremenu klasiku i live elektroniku”.

U subotu 14.7. u 21:30 sati slijedi završni koncert XVIII. svjetskoga kongresa saksofonista. Posrijedi je najveća smotra saksofonista u svijetu koja se ovoga ljeta po prvi puta održava u Zagrebu, a jedinstvena je to prilika za susret vrhunskih glazbenih profesionalaca, studenata i amatera, saksofonista svih stilova i glazbenih izričaja od klasike i jazza do etna i world glazbe.

ZgKULNedjelja 15.7. je rezervirana za 1. međunarodni susret puhačkih orkestara, a nastupaju orkestri iz Zagreba, Zaboka, Opuzena, Pule, Petrovine, Gospića, Lovrana, Đurđevca i Dekanovca, kao i gostujući ansambli iz Mađarske i Slovenije. Program počinje u 19:00 sati.

A nakon susreta puhača, u ponedjeljak 16.7. u 21:00 očekuje nas “Black Music Tribute” koji donosi atraktivni program izvorne afričke i afroameričke glazbe, koji će okupiti niz istaknutih glazbenika: vokalnu solisticu Ivanu Galić i gitarista Darka Horvata, potom Akademski zbor Vladimir Prelog uz solista Stojana Trajkova, Nevena Resnika za orguljama i Krešu Randića za bubnjevima, kao i Klub Dobre vibracije. Umjetnička voditeljica je Iva Juras.

Ulaz na sve programe je – slobodan!

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari