Zaklada Ana Rukavina i Osnovna škola Tituša Brezovačkog pozivaju građane na akciju upisa u Hrvatski registar

Zaklada Ana Rukavina će u srijedu, 22. veljače od 18 do 20 sati u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog (Špansko 1) u Zagrebu održati 324. akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zaklada Ana Rukavina i OŠ Tituša Brezovačkog ovom akcijom nastavljaju suradnju iz 2014. godine kada su roditelji i učitelji velikim odazivom podržali zajedničku akciju kako bi pomogli teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 52.959 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 67 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Oglas

Komentiraj

komentari