Zaklada Ana Rukavina održala 6. Dan otvorenih srca

59 darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru u sjećanje na 11 godina od Aninog preranog odlaska

Zaklada Ana Rukavina održala je u petak, 24. studenog, 6. Dan otvorenih srca u sjećanje na Anu i jedanaest godina od njenog preranog odlaska. Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje “malih ćelavih glavica” te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 59 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.

Tijekom Dana otvorenih srca održanog 24. studenog u prostorijama Zaklade, svoju podršku kratkim nastupom dala je i rock skupina Psihomodo pop i tako doprinijeli obilježavanju jedanaeste obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina.

Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

„Sretni  smo jer se mladi ljudi upisuju u Hrvatski registar i žele pomoći. Zahvaljujući njima, Hrvatski registar danas broji više od 55 tisuća potencijalnih darivatelja, a njih 78 dali su oboljelim osobama u Hrvatskoj i inozemstvu priliku za život. Naša Ana bila bi ponosna na sve te dobre ljude i beskrajno sretna zbog svih spašenih života.” izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 19. prosinca, organizira tradicionalni božićni koncert „Želim život“ na glavnom zagrebačkom Trgu, zajedno s medijskim partnerom Novom TV, uz izravan prijenos na Novoj TV. Ovim koncertom, koji se održava 12. put, Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari. Svi građani, koji ne budu mogli sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 01. do 31. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, Hrvatski registar danas broji više od 55.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je više od 53.572 uzoraka tipizirano. Iz Hrvatskog registra je izdano ukupno 78 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 78 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo novu priliku za život.

Oglas

Komentiraj

komentari