ZAKLADA „HRVATSKA ZA DJECU“ DODIJELILA GOTOVO DVA I POL MILIJUNA KUNA ZA DOBROBIT DJECE I MLADIH

SREDSTVIMA ĆE BITI SUFINANCIRANO 40 VRIJEDNIH I KORISNIH PROJEKATA

Zaklada “Hrvatska za djecu” dodijelila je 2.497.518,68 kuna kojima sufinancira 40 odabranih projekata i programa koji su usmjereni na dobrobit djece i mladih, a koje je Zaklada ocijenila vrijednima i korisnima te koji su u duhu vrijednosti koje Zaklada promiče.

Vrijedne ugovore potpisali su upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić i ovlašteni zastupnici udruga čiji su projekti odabrani, a ovim potpisivanjem nastavljen je niz hvalevrijednih humanih priča u službi pomoći onima koji nas najviše trebaju.

“Na naš javni poziv za sufinanciranje programa i projekata prijavilo se ukupno 87 pravih osoba. Odabrali smo najkvalitetnije programe, a namijenjeni su za poboljšanje uvjeta rasta i razvoja djece i mladih, pogotovo djece s nekim oblikom invaliditeta. Ovim projektima bitno se utječe na poboljšanje kvalitete njihovih života. To su projekti koji su također usmjereni na omogućavanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, posebno djeci na područjima od posebne državnoj skrbi, na područjima koja su udaljena od većih gradskih centara pa je samim time slabija i ponuda izvanškolskog sadržaja.” – istaknula je upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić.

Najveći odobreni iznos po projektu iznosi 100.000,00 kuna, a provodit će se u narednih 14 mjeseci.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ djeluje 13 godina na području skrbi o djeci i mladima. Zakladu je osnovala Republika Hrvatska, a upravljačka prava i obveze ostvaruje Vlada RH. Svrha Zaklade je promicanje dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanje obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece. Kroz svoje programe pomoći Zaklada je do sada na račune svojih korisnika isplatila više od 105 milijuna kuna i dotakla živote više od 80 tisuća djece i mladih osoba.

Kroz 25 različitih vrsta potpora pomaže djecu i mlade koji trpe bilo koji oblik diskriminacije ili ugroženosti u području njihovog egzistencijalnog, obiteljskog, zdravstvenog, emotivnog ili bilo kojeg drugog statusa. Stipendira učenike i studente, financira prehranu potrebite djece u osnovnim školama u nekoliko hrvatskih županija te redovito raspisuje natječaje za financiranje programa i projekata udruga i drugih pravnih osoba.

Sve informacije o radu Zaklade možete pročitati na web stranici: www.zhzd.hr

 

Oglas

Komentiraj

komentari