Zaposlenici Hrvatskih voda odazvali se akciji Zaklade Ana Rukavina

Na akciji održanoj u petak, 08. rujna u prostorijama Hrvatskih voda u njihovoj središnjici u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 18 novih potencijalnih darivatelja.

Akcija u Hrvatskim vodama održana je na inicijativu zaposlenika koji su, odazvavši se akciji, podržali Zakladinu misiju širenja Hrvatskog registra te odvojili vrijeme za oboljele u Hrvatskoj i svijetu.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku lijek je u nama. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom više od deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 55.111 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdana su ukupno 73 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime su 73 teško oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva dobile priliku za život.

Oglas

Komentiraj

komentari