ZAPOSLENICI Q-A U MANJE OD 24 SATA PRIKUPILI DONACIJU ZA DJECU IZ DOMA U BREZOVICI

Q već treću godinu zaredom organizira humanitarnu akciju za štićenike Caritasove kuće “Blaženi Alojzije Stepinac” u Brezovici

Zagreb, 23. prosinca 2020. – Zagrebačka IT tvrtka Q i ove je godine organizirala humanitarnu akciju za štićenike Caritasove kuće “Blaženi Alojzije Stepinac” u Brezovici. Q-ovi zaposlenici ove su godine u rekordnom roku od 24 sata prikupili potreban iznos za kupnju 45 proizvoda kojima će opremiti dnevni boravak kuće u Brezovici za djecu s visokim stupnjem potreba i oštećenja.

„Kao tvrtka smo već godinama povezani s djecom Brezovice, od prvog dana osjetili smo emocije i privrženost. Surađujemo s njima već tri divne godine kroz koje smo se povezali sa štićenicima, a sreća u njihovim očima, želja i borba za kvalitetnijim životom nas posebno motivira da se svake godine potrudimo realizirati sve veće ciljeve koje si postavljamo“, istaknula je Paula Šandrk iz Q-a koja koordinira aktivnosti s domom u Brezovici.

Opremljenu prostoriju će koristiti 16 djece s višestrukim poteškoćama i najtežim stupnjem funkcioniranja koja su ovisna o tuđoj brizi. Osim donacije, u Q-u svake godine organiziraju i nekoliko posjeta Domu gdje se druže i igraju s djecom, a već tri godine zaredom organiziraju humanitarne akcije s ciljem prikupljanja sredstava za osnovne životne potrepštine, ali i personalizirane darove za svako pojedino dijete u Domu.

Informaciju o prikupljanju sredstava za donaciju u Q-u su poslali preko vlastite aplikacije za internu komunikaciju Jenz, a osim brzih reakcija, neki su zaposlenici oduševljeno u akciju pozvali prijatelje i obitelj. Kako ističu u kompaniji, djeci u domu su emocije i pažnja važniji od poklona, a zahvalnost djece potiče ih da šire pozitivan glas o Domu.

„U ovo izazovno doba epidemije, naši korisnici su uskraćeni za mnoge stvari što potencijalno umanjuje kvalitetu njihovog slobodnog vremena. Kako mnogi izlasci i susreti nisu dozvoljeni zbog epidemioloških mjera, više vremena provodimo u Kući. Zahvaljujući donaciji prostor za korisnike s najtežim stupnjem funkcioniranja ćemo oplemeniti senzoričkim i interaktivnim elementima koji će izravno utjecati na njihovu aktivnost podižući kvantitetu i kvalitetu podražaja. Raduje nas spoznaja da oko nas ima ljudi otvorena srca za bližnjeg te se u ime svih iskreno zahvaljujemo tvrtki Q“, zaključila je Ivana Kokić Ajazaj, voditeljica Caritasove kuće “Blaženi Alojzije Stepinac” u Brezovici.

Prostoriju koju će Q opremiti zasad čine goli zidovi i stari namještaj, a uz doprinos zaposlenika Q-a, štićenici će dobiti senzorno okruženje koje će im osigurati opuštajuće i sigurno mjesto za istraživanje i stimulaciju različitih osjetila. U IT tvrtki već razmišljaju i o velikoj akciji za iduću godinu kojom bi okupili hrvatsku IT zajednicu i omogućili štićenicima doma prijevoz u novom vozilu.

Oglas

Komentiraj

komentari