Zaštitite se na vrijeme!

Bez svjetlosti i topline koju sunce s nama nesebično dijeli ne bi bilo života na zemlji. Bez pomisli na ispijanje kave na proljetnim terasama teško bi preživjeli dugu i hladnu zimu. Bez maštanja o dugom, toplom ljetu i upijanju sunčevih zraka na godišnjem odmoru teško bi se nosili s poslovnim i drugim životnim izazovima. Sunce je esencija dobrog raspoloženja i psihofizičke ravnoteže, no stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène podsjećaju na još jednu važnu činjenicu: pretjerano izlaganje suncu bez adekvatne zaštite može biti vrlo opasno. Preplanulost kože koju svi volimo uzrokovano je stvaranjem melanina kojim se koža brani od ultraljubičastih sunčevih zraka. Kada u svojoj potrazi za preplanulom puti pretjeramo javljaju se opekline koje u ozbiljnijim slučajevima dolaze u paketu s mjehurićima na koži, glavoboljom i mučninom. Znamo da je sunce potrebno da bi bili zdravi i lijepi, ali pretjerivanje će nas dugoročno dovesti do fotodermatoza, sunčanih pjega i pretjeranog starenja kože, a sa zdravstvenog aspekta je situacija daleko opasnija, budući da može doći do zloćudnih promjena na koži. Dokazano je da adekvatna zaštita od najranije dobi opasnost od zloćudnih promjena svodi na minimum, stoga Vas Eau Thermale Avène poziva da i ovog ljeta u suncu uživate odgovorno i umjereno, jer jedino tako možete u potpunosti iskoristiti sve dobrobiti sunca.

Kako zdravo uživati u suncu?

Kako bi pružili učinkovitu zaštitu od sunca prilagođenu i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène reformulirali su proizvode za zaštitu lica s faktorom SPF50+, unutar „narančaste“ linije.U dobro poznatu formulu Sunsitive® sustava zaštite kojeg čine samo četiri kemijska filtra i pre-tokoferil, dodan je još jedan antioksidans THIALIDIN koji je prekursor aminokiseline. Sinergističkim djelovanjem oba antiokisdansa pruža se potpuna zaštita protiv ranog i kasnog oksidativnog stresa. Nova „nude skinfeel“ tekstura ne ostavlja bijele tragove i udobna je tako da ju ne osjećate na koži, a nova generacija silikata u formuli omogućuje bržu apsorpciju znoja i sebuma.

Eau Thermale Avène (tonirana) krema SPF 50+: 154,66 kuna

Eau Thermale Avène (tonirani) fluid SPF 50+: 149,99 kuna

Novo: Eau Thermale Avène Ulje za zaštitu od sunca

Kako je s godinama kod ljudi porasla svijest o važnosti korištenja proizvoda za zaštitu od sunca, tako su s vremenom porasli i zahtjevi prema tim proizvodima. Odličan primjer proizvoda za zaštitu od sunca koji pruža jedinstveno iskustvo za sva osjetila je Ulje za zaštitu od sunca SPF 30+. Ovaj jedinstveni proizvod ne ostavlja bijeli trag i ne lijepi se, a kožu čini baršunastom, mekom i podatnom te je nježnog mirisa. Kombinacija fotoprotektivnih filtera Sunsitive® pružit će vrlo visoku UVA/UVB zaštitu za osjetljivu kožu Vašeg tijela, dok Avène termalna izvorska voda umiruje i djeluje antiiritirajuće ostavljajući trenutni osjećaj ugode na koži.

Eau Thermale Avène Ulje za zaštitu od sunca SPF 30+ (200 ml sprej): 300 kn

Zaštita kože koja poštuje ocean: ekološki pristup

Ekološki prihvatljivi pristup povelje Skin protect, Ocean respect dao je snažan pečat Eau Thermale Avène liniji za zaštitu od sunca. Proizvodi predstavljeni 2018. godine u potpunosti su u skladu s tom poveljom što znači sljedeće:

  • broj i koncentracija filtera svedeni su na minimum
  • Nema filtera koji su topljivi u vodi
  • Formule su bio-razgradive
  • Ne sadrže silikone

Projekt Skin protect, Ocean respect iniciran je prije 5 godina, a pomogao je razviti proizvode za zaštitu od sunca koji su ekološki prihvatljivi te je zahvaljujući pomno biranim sastojcima smanjen utjecaj na morski ekosustav. Prihvaćanjem ove inicijative dermokozmetički brend Eau Thermale Avène obvezao se na ostvarenje dva važna cilja: korištenje vlastite ekspertize za pružanje optimalne zaštite od sunca za osjetljivu kožu koja će pritom imati minimalan utjecaj na morski život.

Oglas

Komentiraj

komentari