Zašto ubijaju žene u Hrvatskoj – moja priča o golgoti koju prolazim

Divim se svim onim hrabrim ženama koje su imale snage izaći u javnost otkrivajući svu bijedu i strah svog života u zajednicama gdje partneri nisu razumjeli da se šakama, galamom i prijetnjama ne rješavaju međusobni odnosi.

Divim se svim muškarcima koji se ne ponašaju tako – kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, koji razumiju svoje partnerice i “bolje polovice” te im pružaju potporu i bore se zajedno s njima da to prevladaju.

Divim se i Vama koji ćete, nakon što sam skupila hrabrosti, odvažnosti i prije svega snage pojasniti Vam zašto ubijaju žene u Hrvatskoj, svojim medijskim proaktivnim djelovanjem, nadam se to spriječiti i jednog dana možda i svesti na minimum nemile pojave nasilja nad ženama.

A do tada na nama je da se borimo kako možemo i pronađemo hrabrost za priznanje onoga što prolazimo u strahu da ćemo možda izgubiti i život boreći se za istinu.

Ja sam žena koju je bivši muž udarao, prijetio, svašta ružno govorio – imali smo lijep i skladan brak prvih godina, blagoslovljen i predivnom djevojčicom, a onda su počeli problemi koji su kulminirali pravomoćnom presudom kazne zatvora od 4 mjeseca, godinu dana s rokom kušnje za mog, sada već bivšeg supruga.

Prošla sam i prolazim golgotu samo njemu znanih poteza povučenih nakon pravomoćnosti ove presude, ali na žalost njegov osvetnički pohod usmjeren je osim prema meni i prema našem zajedničkom djetetu.
Uzela sam najbolje odvjetnike koje sam mogla plaćati, platila vještake, psihologe, psihijatre – ali ništa ne pomaže da se on smiri, a sustav privede redu i da me zaštiti.
Na žalost u tome mu pomaže i Centar za socijalnu skrb Zaprešić, u čijem radu su i vještaci i sud uočili cijeli niz propusta i kršenja kako djetetovih, tako i mojih prava!
Borim se dalje – ali kako ću završiti ne znam!

Zašto ubijaju žene u Hrvatskoj? Jer ubojicama to sustav dopušta – gdje je akumulacija nestručnih osoba, nezainteresiranih za svoj posao, potplaćenih od strane sustava i korumpiranih od strane stranaka u procesu iznimno visok – rezultat – rastuće nasilje nad ženama svih vrsta.

Ja sam školovana žena, koja dobro poznaje sustav, znam komunicirati svoje probleme i boriti se za istinu, relativno imam dobra primanja pa si mogu priuštiti i dobre odvjetnike, platiti vještake, paziti da djetetu priuštim sve što mogu da je zaštitim – a moja golgota za skrb nad djetetom traje od 2018. godine – i tko zna koliko još ako se ikada sve ovo smiri. Zašto?

Zato što to sustav dopušta? Koliko još žena mora biti ubijeno da ugledamo svjetlo na kraju tunela – pa po broju stanovnika danas je Hrvatska u samom vrhu po nasilju kojega žena trpi u zajednicama s muškarcima, da ne govorim o ubojstvima žena koje počine muškarci

Nadam se da će netko čuti i moj glas prije nego što ne dao Bog i ja postanem dio statistike ove ili one vrste.

Oglas

Komentiraj

komentari