Završen 13. Ogulinski festival bajke

Jučer je u Ogulinu 10. lipnja zatvoren 13. Ogulinski festival bajke koji se ove godine održao od 8. do 10. lipnja na čak sedam lokacija u gradu Ogulinu.

Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala programske sadržaje, Festival  bio krcat posjetiteljima.

“Djeca su ove godine bila osobito oduševljena novitetima koje smo uveli, prvenstveno tehničkim radionicama za koje se tražilo mjesto više, a iznenadili smo i dodatnim atrakcijama, napuhancima, velikom festivalskom tortom i mnogim drugim iznenađenima”, naglasila je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina.

U sklopu Ogulinskog festivala bajke koji se ove godine održao već 13. godinu zaredom, održane su  22 predstave, 16 pripovijedanja, 2 koncerta i čak 24 radionice na 7 scena.

“U sklopu festivala su se održavali i mini turnir u rukometu za djevojčice, turinir u rukometu za dječake – Tintilinić te 9. Međunarodni turnir u nogometu u organizaciji škole nogometa “Ogulin”, a svaki od ovih događaja pojedinačnio je uspio privući i preko tisuću posjetitelja”, naglasila je Sonja Drašković, koja zajedno sa svojim timom iz Turističke zajednice Grada.

Aleksandar Kovačević, umjetnički direktor, kojem je ovo prva godina angažmana na Festivalu, nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom i atmosferom stvorenom na 13. Ogulinskom festivalu bajke te već kreće s promišljanjima i radom na konceptu za sljedeću godinu.

13. Ogulinski festival bajke ove su godine svojim potporama  omogućili: Ministarstvo kulture RH,  Grad Ogulin, Hrvatska turistička zajednica, Karlovačka županija, HBOR, Splitska banka, Semmelrock, Turistička zajednica Karlovačka županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Marché.

 M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari