Završena peta godina održavanja NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

Ambasador projekta glumac Zijah Sokolović u pet osnovnih škola diljem Hrvatske interpretirao je priče u pripovjedačkim radionicama „Bajkaonica za pet“ na kojima je sudjelovalo preko 850 djece

Zagreb, 05. prosinac 2018. – Završena je peta godina održavanja projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“ kojem je glavna tema bila pripovijedanje pod nazivom „Bajkaonica za pet“, a koji tvrtka Beiersdorf uspješno provodi u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske.

U okviru bogatog programa aktivnosti ambasador projekta, poznati glumac Zijah Sokolović izveo je u pet osnovnih škola pobjedničku priču projekta djeci od 01. do 04. razreda diljem Hrvatske tijekom NIVEA mjeseca pripovijedanja da bismo važnost teme dodatno približili djeci. U ovim susretima održanim u Kutini, Zagrebu, Petrinji, Čakovcu i Ravnoj Gori sudjelovalo je ukupno čak oko 850 djece željnih pripovijedanja!

Okosnica projekta bio je kreativni natječaj održan na NIVEA web stranici za koji su djeca osmislila 21 priču na Bajkaonicama održanim u Društvima „Naša djeca“ diljem Hrvatske na temu bajke H. C. Andersena „Ružno pače“. Potrošači i stručni žiri potom su odabrali za pobjedničku priču „Neispričane priče…kojima nema krajaDruštva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje.

Kako bi promovirali važnost pripovijedanja kao aktivnost koja djecu potiče na razmišljanje i razvija njihove vještine u bogatom programu ovogodišnjeg projekta održane su ukupno 123 radionice pripovijedanja „Bajkaonica za pet“ diljem Hrvatske na kojima je sudjelovalo preko 2.500 djece.

Tako je ovogodišnjim projektom „Neka odrastanje bude dječja igra“ uz Bajkaonice po školama sa Zijahom Sokolovićem obuhvaćeno gotovo 3.350 djece sa željom da se potiče dječji svijet mašte i bajki.

S idejom da se potiče kultura čitanja i pripovijedanja u sklopu projekta izdano je limitirano izdanje ilustrirane slikovnice „Bajkaonicom po svijetu“ s izborom od dvanaest priča iz usmenog stvaralaštva za djecu, odabranih od dr. sc. Branimir Mendeša, docenta na Filozofskom fakultetu u Splitu, a koje je prekrasnim ilustracijama uljepšala umjetnica Marsela Hajdinjak.

Ovo izdanje tako će po prvi put djeci i roditeljima približiti neke nikad ispričane priče iz bogatog fundusa arhive Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske sa željom da je to tek početak u nakladničkom nizu „Bajkaonicom po svijetu“.

Projekt su podržala i mnoga poznata lica iz javnog života poput Doris Pinčić Rogoznice, Ide Prester, Mirne Medaković Stepinac i Luke Bulić prepoznajući kako je važno pripovijedati djeci od malih nogu te su ispričali pobjedničku priču kreativnog natječaja  „Neispričane priče…kojima nema kraja“.

Oglas

Komentiraj

komentari