Završio Špancirfest

Jučerašnjim koncertima Nene Belana u Vili Bedeković i Hladnog piva na Starom gradu završilo je osamnaesto izdanje Špancirfesta. Punoljetni varaždinski festival kreativnosti u proteklih je deset dana ugostio više od 500 izvođača, 120 izlagača i 55 koncerata na ukupno 6 pozornica, a najviše pažnje privukao je koncert glavne zvijezde, legendarnog Manu Chaa koji je u utorak, 23. kolovoza ispunio glavnu pozornicu festivala.
Uz bogat glazbeni program, posjetitelji zadnjeg dana su, kao i cijeli tjedan, uživali u bogatom uličnom programu, Kreativnici u Uskoj ulici, Parku kreative te brojnim drugim dodatnim sadržajima koji su oplemenili ovogodišnji Špancirfest.
Jučerašnjim koncertom Neno Belan, uz pratnju proširenih Fiumensa, odnosno, Mediteran Orchestra, oduševio je posjetitelje Vile Bedeković, dok su glavnu pozornicu zapalili Siddharta i jedan te jedan od najpopularnijih hrvatskih punk rock bendova Hladno pivo. Na Kapucinskom trgu nastupio je metal bend Russkaja, a Kraljevsku zonu zabavili su Žiga i bandisti. U bivšoj Sinagogi umjetnik Saše Živković otvorio je svoju izložbu Sistemska mandala 4.
Ulični performansi i ove godine privukli su veliku pažnju i brojne šetače koji su tijekom cijelog tjedna uživali u različitim vrstama ulične umjetnosti. Tako je jučer najzapaženija bila točka Cirkus u izvedbi dua Cicro Pitanga, a ovogodišnji Špancirfest zasigurno je obilježio kazališno-cirkuski spektakl Mú, koji je najveći ulični performans ikad održan u Hrvatskoj.
Novitet osamnaestog izdanja festivala bila je Kraljevska zona, Špancirfest se ove godine proširio i na Kapucinski trg, a svoju punoljetnost Špancirfest je obilježio i brojnim drugim iznenađenjima za posjetitelje.

Oglas

Komentiraj

komentari