Znate li da postoji “sretna hrana”? Evo koju biste trebali konzumirati na staru godinu za što bolju novu!

Nakon ove godine svima nam treba sreće i tračak nade da će 2021. godina biti bolja. I dok svaka kultura ima svoje tradicije i običaje kojima ulazi u novu godinu, postoje i neki univerzalni trikovi kojima se svi služe. Jedan od njih je i konzumacija tzv. “sretne hrane” koja jamči dobru sreću ukoliko se konzumira u noći sa stare na novu godinu. Možda do sada niste čuli za taj običaj, a možda se i jeli tu hranu bez da ste znali za njene tajne moći. Evo što sve dodati na popis za kupovinu!

Krafne i druga “okrugla hrana”

Vjeruje se da okrugla hrana simbolizira “puni krug” završetka godine i donosi dobru sreću. Neka vam se na slatkom djelu stola nađu krafne ili okrugli kolači/torte. Ako pazite na prehranu ovih dana, krafne možete pripremati u pećnici umjesto na ulju ili ih pripremite u aparatu za waffle ako imate nastavak za mini krafne.

Tjestenina… duuugačka

Želite živjeti dugi život? Onda na Silvestrovo konzumirajte duuugačke nudle. U kineskoj kulturi dugački nudli simboliziraju dugačak život, stoga nabavite što duže, a možete i umjesto njih pripremiti špagete. Ali pazite na jedan trik – nudle mora biti pojeden odjednom, nemojte ga gristi na pola. 

Svinjetina sa zelenim povrćem

Meso ove životinje simbolizira veliku sreću, a isto tako i zeleno povrće pa zašto ne napraviti kombinaciju ovih sretnih namirnica i stvoriti ukusno jelo. Možete napraviti pečenku ili trganu svinjetinu staviti u lepinju ili napraviti meksičku večeru. Od povrća kombinirajte grašak, mahune, tikvice na razne načine te zelenu papriku.

Sretno grožđe

Još jedno zabavno vjerovanje kaže da su bobice grožđa velike srećonoše. Točnije u ponoć biste trebali pojesti 12 bobica – za svaki od mjeseca u godini kako bi u 2021. ušli kao pravi srećković! Dakle znate što trebate držati u šaci prije nego sat otkuca, a vi nazdravite šampanjcem. 

Foto: Pexels

Oglas

Komentiraj

komentari