Zoološki vrt pridružuje se Samoborskom fašniku

31. siječnja 2018. – Princ Fašnik uskoro će preuzeti ključeve Samobora, a oko je bacio i na Zoološki vrt grada Zagreba.

Kao odgovor na njegove aspiracije, dogovorena je suradnja 192. Samoborskog fašnika i Zoološkog vrta.

„Životinje od pamtivijeka nadahnjuju ljude i potiču ih na maskiranje. Oduševljavaju ih svojom snagom, brzinom, izgledom… Nadamo se da ćemo i na ovogodišnjem Samoborskom fašniku, najstarijoj i najvećoj pokladnoj svečanosti u ovom dijelu Europe, vidjeti što više kostima nadahnutih veličanstvenim svijetom životinja“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Fašnik se u središtu Samobora otvara u petak, 2. veljače, a u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati na Trgu Srakinih mališana bit će postavljen štand Zoološkog vrta. Njegov je službeni naziv – Veseli kutak Maksimirske coprnice. Naime, Maksimirska coprnica jedan je od najslavnijih likova programa Abrakadabra Zoo. Dobra vještica zna sve tajne životinjskog svijeta, a ima i nekoliko posebnih vještina – izvrsno mućka čarobne napitke i odličan je kolekcionar raznovrsnih preparata – od pramenova divljeg magarca do lavljih kandži.

U nedjelju će od 11 do 12 sati Samoborom prodefilirati dječje fašničke skupine predvođene maskotama Zoološkog vrta – lavom i lemurom. Isti će dvojac imati još jedan odgovoran zadatak – sudjelovati u izboru najboljih obiteljskih maski. Tri najbolje maskirane obitelji dobit će obiteljske godišnje ulaznice za Zoološki vrt.

Edukativni štand Zoološkog vrta bit će postavljen i tjedan dana kasnije – u subotu i nedjelju, 10. i 11. veljače. U subotu će se ponovno nagrađivati najbolje maskirane obitelji, ali i sudionici Srakotrka. Utrka počinje u 11 sati.

U ponedjeljak, 12. veljače putem Facebooka će se birati najbolja životinjska maska 192. Samoborskog fašnika, a pobjednik koji će dobiti obiteljsku godišnju ulaznicu Zoološkog vrta, bit će proglašen na večernjoj svečanosti u Samoboru dan kasnije.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar