Zubomobil uljepšao dan mališanima u SOS Dječjem selu Lekenik

Pretposljednji tjedan svoje turneje Zubomobil je završio u prekrasnom SOS Dječjem selu Lekenik gdje sreći i uzbuđenju nije bilo kraja
24. listopada 2017. – Marsova robna marka Orbit u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine provodi treće izdanje projekta “Orbit daruje osmijeh” u okviru kojeg i ove godine prva mobilna stomatološka ordinacija – Zubomobil, obilazi osnovne škole diljem Hrvatske.

Smješteno na pola puta između Zagreba i Siska, prvo hrvatsko SOS Dječje selo Lekenik pridružilo se popisu Zubomobilovih postaja. Na obostrano oduševljenje djeca su se upoznala sa Zubomobilovom stomatološkom ekipom te uživala u druženju s ambasadoricom projekta Doris Pinčić Rogoznica s kojom su otpjevali sada već svima poznatu Zubomobilovu himnu. Malena doza straha od susreta sa Zubomobilovim
stomatolozima brzo je nestala te su mališani pozorno slušali savjete o pravilnom pranju zubi te naučili zašto je važno obavljati redovitu dentalnu higijenu. Nakon preventivnog pregleda stomatologa Doris je svima podijelila Orbit poklon pakete i diplome za hrabrost što je svima bio poticaj da nastave voditi brigu o svojim zubićima.

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

“Iz samog naziva projekta “Orbit daruje osmijeh” jasna je njegova namjera. Iznimno nam je zadovoljstvo da smo posjetili ovu predivnu djecu u SOS Dječjem selu Lekenik i uljepšali im dan. Dokaz da radimo dobru stvar su njihovi iskreni osmijesi i interes koji su pokazali o pravilnoj oralnoj higijeni. Nadamo se da će primijeniti ono što su naučili od Zubomobilovih stomatologa te da će im Zubomobilov posjet ostati u lijepom sjećanju kao i nama”, izjavila je Marina Čulić Fischer, glasnogovornica Orbita.

Glavni partner projekta Orbit daruje osmijeh je Hrvatska komora dentalne medicine, a Orbitovu globalnu inicijativu u Hrvatskoj podržali su: Plidenta i Sirona.

Oglas

Komentiraj

komentari