Žuja donira milijun kuna hrvatskim udrugama i inicijativama

Novom kampanjom Žuja odaje počast svim liječnicima, medicinskim sestrama, volonterima, humanitarcima, vojnicima, vatrogascima i svim onim nepoznatim licima koji su u proteklom periodu brinuli o zdravlju i sigurnosti svih nas

Zagreb, 29. svibnja 2020. – Omiljeno hrvatsko pivo, Ožujsko pivo Zagrebačke pivovare, lansira novu društveno odgovornu kampanju „Dobri ljudi“ u sklopu koje će donirati milijun kuna Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Plavom telefonu, Fondu 5.5 i Hrvatskoj mreži za beskućnike, udrugama i zakladi koje su svojim inicijativama i aktivnostima tijekom proteklih, kriznih, mjeseci bezrezervno pomagale potrebitima. Nova kampanja svojevrsna je zahvala svim doktorima i doktoricama, medicinskim sestrama, spasiocima, volonterkama i volonterima, humanitarcima, penjačima, građevinarcima, redarima, pripadnicima vojske i policije te svim ostalim nepoznatim licima koja nam u vremenima velikih izazova pokazuju pravo lice ljudske dobrote.

Krize koje su pogodile Hrvatsku, ali i ostatak svijeta, uvelike su utjecale na naše živote, a pojedinci, mahom volonteri, koji djeluju u različitim udrugama i inicijativama su svojim djelima, često mimo očiju javnosti, vraćali osmijehe na naša lica. U ova teška vremena koja su nas prisilila da se sakrijemo u svoje kuće i stanove, ljudsku dobrotu smo imali priliku upoznati kroz djela neopjevanih heroja koji su radi dobrobiti cijelog društva brinuli o zdravlju i sigurnosti svih nas. Oni su izašli iz svojih domova i ugrozili svoje živote kako bi spašavali tuđe. Ova kampanja oda je njihovoj nadljudskoj snazi, a donacija je samo jedan od koraka kako bismo im poručili – mi smo tu za vas“, rekla je o kampanji direktorica marketinga Zagrebačke pivovare za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Ana Štebih Pinjuh.

Kako će udruge iskoristiti donacije?

HGSS, koji je tijekom korona krize pomagao ljudima u zabačenim sredinama, Žujinu će donaciju većinski utrošiti na uređenje Centra za obuku Dragan Špehar – Špeco u Starigrad Paklenici gdje se uz redovite obuke za članstvo HGSS-a održavaju i stručni seminari, sastanci s kolegama iz regije, ali i svijeta. „Tijekom ljeta u centru borave i spašavatelji koji dežuraju 0-24 u Nacionalnom Parku Paklenica i stalno su na raspolaganju u slučaju nesreće. Zamijenit ćemo dotrajali namještaj, kupiti opremu za spašavanje, izraditi nadstrešnice, opremiti skladišni prostor…Zahvalni smo Zagrebačkoj pivovari što je prepoznala naš trud i uključila nas u svoju kampanju“, rekao je Petar Prpić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Plavom telefonu će donacija omogućiti nastavak rada Udruge, odnosno spriječiti njeno zatvaranje. „Uz pomoć doniranih sredstava digitalizirat ćemo Liniju pomoći, tehnički opremiti Udrugu, educiratinove volontere, angažirati barem četiri educiranih psihoterapeuta za rad u savjetovalištu Otvorena vrata za individualno, obiteljsko i partnersko savjetovanje, e-mail savjetovanje i supervizije volontera. Da nije bilo ove donacije, Plavi telefon više ne bi postojao, tako da je oduševljenje teško riječima iskazati“, najavio je predsjednik udruge Plavi telefon Miroslav Vučenović.

Tijekom pandemije koronavirusa i nakon razornog potresa u Zagrebu beskućnici su ponovno bili jedna od ugroženijih skupina društva. Ispred svakog čovjeka koji živi na ulici, izuzetno je težak i dug put integracije u zajednicu na kojem trebaju podršku svih sektora, uključujući i ovakav oblik podrške poput Žujine. „Zahvalni smo što je Žuja prepoznala naše potrebe za unapređenjem postojećih i razvojem novih usluga za socijalno najisključeniju skupinu naših sugrađana te što je prepoznala trud i požrtvovnost zaposlenika i volontera koji rade na zaštiti i ostvarivanju njihovih prava, integraciji i socijalnom uključivanju“, komentirao je potpredsjednik Mreže za beskućnike Zvonko Mlinar i istaknuo kako će oni donaciju iskoristiti za nabavku opreme, uređaja i sitnog inventara za prihvatilišta i prenoćišta, nabavku kompleta za preživljavanje u zimskim uvjetima te adaptaciju prostora Centra za beskućnike u Karlovcu i adaptaciju ili udio u najmu prostora Centra za pomoć i podršku beskućnicima Hrvatske mreže beskućnika.

Za ranjive skupine društva pobrinuo se i Fond 5.5 koji su nakon zagrebačkog potresa osnovale Zaklada SOLIDARNA i Zagreb Earthquake Relief, inicijativa pet Zagrepčanki s adresom u Nizozemskoj, koji je putem javnog natječaja podržao 48 najugroženijih kućanstava stradalih u potresu. „Cilj naših daljnjih akcija je pomoći u obnovi domova još 31 obitelji koje spadaju u najugroženiju skupinu građanki i građana Grada Zagreba i zato nas veseli ova Žujina donacija. Beskrajno sam sretan što mogu svoj profesionalni život posvetiti pomaganju drugima u svojoj zajednici i hvala Žuji što nas je prepoznala kao transparentnu organizaciju vrijednu podrške“, ispričao je Ivan Blažević, tajnik Zaklade SOLIDARNA.

Zagrebačka pivovara je odgovoran partner zajednice u kojoj djeluje

Velika Žujina kampanja „Dobri ljudi“ kruna je svih aktivnosti koje je Zagrebačka pivovara provodila proteklih mjeseci. Donirala je velike količine svog izotoničnog napitka – Hidre ljudima na terenu, financijski pomagala u borbi protiv koronavirusa i u oporavku Zagreba nakon potresa, a kroz kampanju „Zdravlje je zakon“ isticala zdravlje kao prioritet.

Vjerujemo da je sad pravi trenutak da herojima krize odamo počast na ovaj način. Volonteri udruga i inicijativa uključenih u našu kampanju poznati su u cijeloj Hrvatskoj kao prvalinija obrane u različitim teškim situacijama, a njihovu pomoć potrebitima primilo je na tisuće ljudi. Ovom donacijom im želimo zahvaliti za sva dobra djela koja su kroz dugi nizgodina, a pogotovo u epidemiološkoj krizi te nakon potresa, učinili za sve nas. Mi u Zagrebačkoj pivovari svjesni smo naše uloge i odgovornosti u društvu i važno nam je da budemo pozitivan primjer i odgovoran partner u zajednici u kojoj djelujemo. Zato već godinama podržavamo rad niza kulturnih, sportskih i nevladinih institucija s ciljem unapređenja kvalitete života u zajednici. Period iza nas opet potvrđuje da je oko nas puno divnih i dobrih ljudi i dok smo tu jedni za druge, sve će biti dobro“, zaključila je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

U kampanju „Dobri ljudi“ građani se mogu uključiti na dva načina: donacijom financijskih sredstava udrugama i inicijativama ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem Keks Pay aplikacije u svega nekoliko klikova.

Na web stranici dobriljudi.ozujsko.com dostupne su sve informacije o tome kako sudjelovati te kontakti svih udruga i inicijativa.

 

Oglas

Komentiraj

komentari