Zvonko Bogdan, Pavel i Gustafi danas nastupaju na Špancirfestu

Špancirfest polako ulazi u svoju veliku završnicu. Zadnji vikend ovogodišnjeg izdanja varaždinskog festivala kreativnosti započet će danas, petak 26. kolovoza, koncertom legendarnog Zvonka Bogdana u Vili Bedeković. Na Kapucinskom trgu nastupit će i popularni bend Pavel, a Kraljevsku zonu zabavljat će energični i uvijek dobro raspoloženi Gustafi. Sve to najbolja je uvertira u koncerte poznatih glazbenih imena koja posjetitelje očekuju na festivalskim pozornicama u subotu i nedjelju.

Tjedan odličnih humorističnih predstava i stand-up komičara završio je jučerašnjom predstavom Đurologija, poznatog glumca Branka Đurića koji je do suza nasmijao sve posjetitelje Vile Bedeković. S druge strane, kraljica romske glazbe Esma Redžepova svojim je maestralnim izvedbama oduševila publiku prepunog Kapucinskog trga, dok je posjetitelje Korza zabavio bend Drvored. Kraljevska zona ugostila je uvijek britku Remi i Elemental čije hitove su uglas pjevali brojni obožavatelji.

Esma Redžepova

Uz već navedene koncerte i cjelodnevni umjetnički program, još danas i sutra traje i radionica kupunktura grada, čiji je cilj nizom intervencija u javnom prostoru utjecati na kvalitetu života u radu. Namijenjena je studentima i stručnjacima iz raznih područja, a ove godine traži se idejno rješenje za dvije poznate varaždinske lokacije – bunar na Korzu te parcela ispred Studentskog doma.

U suradnji s Hrvatskom funk akademijom, ovaj vikend će se na Špancirfestu održati dvije glazbene radionice za odrasle. DJ Radionica na rasporedu je u petak, 26. i subotu 27. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati. Radionica Scratchanja održat će se u subotu 27. kolovoza od 10 do 13 sati i od 14 do 17 sati. Prijave za radionice su u tijeku.

 

Oglas

Komentiraj

komentari